Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Gradskoj skupštini bit će nova koalicija

HNS poziva Bandića da odstupi s mjesta gradonačelnika

dragan kovačević
arhiva VL
14.01.2010.
u 13:27

Imamo gradonačelnika koji je prevario građane. Htio je pobjeći odmah nakon lokalnih izbora, a sada se vratio. Ako ima "zagreboljublja" i čovjekoljublja na koje se pozivao, dati će ostavku, kaže D. Kovačević

Zagrebački HNS pozvao je danas gradonačelnika Milana Bandića da podnese ostavku, a najavili su i preslagivanje u Gradskoj skupštini. Po tom planu SDP će raskinuti koaliciju s Nezavisnom listom Tatjane Holjevac, a potpisati novu s HNS-om.

- Imamo gradonačelnika koji je prevario građane. Htio je pobjeći  odmah nakon lokalnih izbora, a sada se vratio. Ako ima "zagreboljublja" i čovjekoljublja na koje se pozivao, dat će ostavku -. kazao je Dragan Kovačević, predsjednik zagrebačkog HNS-a. U SDP-u je sada čistka, kaže Kovačević, što povlači stvaranje novih odnosa snaga u Gradskoj skupštini. S obzirom na to da je Tatjana Holjevac podržavala Bandića, nje će se, prema Kovačevićevim najavama, SDP riješiti, a u vladajuću koaliciju uzet će HNS.

- Sudjelovat ćemo u koaliciji za kriznu situaciju, za mjesec dana znat će se tko je vlast, a tko oporba. Svi u Skupštini razgovaramo što će biti - kazao je Kovačević. Idući tjedan Kovačević će pozvati predstavnike svih stranaka u Skupštini na predstavljanje prijedloga organizacije Zagrebačkog holdinga.

- Skupština Holdinga mora što prije osnovati novi Nadzorni odbor, a uprava treba staviti mandat na raspolaganje. Ako postoje nejasnoće oko upisa Nadzornog odbora u Trgovački sud, treba što prije donijeti odluku i poslati je sudu da napokon vidimo kako će presuditi. Ako sud ne prizna odluku Skupštine, to više nije naš problem nego Vladin jer bi se stvorio sukob suda i Ministarstva uprave koje je Skupštinu Holdinga proglasilo zakonitom - kazao je Kovačević.

Ključne riječi

Komentara 36

MU
Mućanin
14:02 14.01.2010.

A hoće li HNS i Čačiću savjetovati da odstupi sa svih svojih funkcija, nakon što je usmrtio čovjeka i ostatak obitelji bacio u očaj?

MR
Mrak
14:08 14.01.2010.

Dragan Kovacevic kako ja znam je Pravoslavac opet napadaju Crvene Kapicei i Plave Marame

OB
-obrisani-
14:01 14.01.2010.

Pa zašto sada to ? Pa gospodin Bandić je baš primjeren za vođenje velikoga zapadno balkanskoga grada..Več njegovo prezime naznačuje da je primjeren za vođenje bande..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije