Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika u državnim tvrtkama

HNS-ovci zaposjeli fotelje u Đakoviću

05.07.2011., Slavonski Brod - Vagoni koje je tvrtka Djuro Djakovic (specijalna vozila)  izradio za hrvatske zeljeznice iz kruga tvrornice odlaze put narucitelja, a u pripremi je novi ugovor za proizvodnju  250 vagon-cisterni
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
12.08.2014.
u 12:20

Predsjednik ŽO HNS-a prije je prodavao pločice, a sad je direktor i vodi investicije brodskog holdinga

Đuro Đaković holding, nekadašnji slavonskobrodski div koji je sad u većinskom vlasništvu države, pri raspodjeli državnih i javnih poduzeća između članica Kukuriku koalicije pripao je HNS-u. A ta je stranka potom u tom holdingu čije tvrtke jedva preživljavaju zbrinula popriličan broj svojih ljudi, pa i na pozicije koje zahtijevaju znatno veću stručnost od one koji ti stranački "stručnjaci" imaju.

I upravljaju i nadziru

HNS-ovci su zaposjeli i upravljačke i nadzorne strukture Đure Đakovića. Tako jednu od najvažnijih divizija Holdinga, onu za investicije i imovinu, vodi predsjednik Županijskog odbora HNS-a Brodsko-posavke županije Igor Rubil. On je na mjesto direktora te divizije zaposlen u srpnju 2012., doduše kad još nije bio čelnik županijske organizacije narodnjaka. Naši sugovornici dobro upućeni u zbivanja u Đakoviću kažu da je Rubil do zapošljavanja u Đakoviću radio u tvrtki Birotehna, odnosno njezinu brodskom dućanu namještaja, gdje je prodavao pločice za kupaonice i slične stvari.

A nakon što je dobio posao u Đakoviću, već je u rujnu 2012. u svojoj diviziji zaposlio Dobrilu Leko, suprugu istaknutog lokalnog HNS-ovca Vjekoslava Leke, koji je pak godinu dana poslije postao predsjednik Nadzornog odbora Đure Đakovića. Leko je sada član predsjedništva ŽO HNS-a Brodsko-posavke županije.

Osim Leke, u NO-u Đakovića sjede još tri člana HNS-a. Od ukupno sedam članova NO-a, njih četiri su narodnjaci. To su Mladen Huber, donedavni čelnik županjskog HNS-a koji je nedavno prešao u Laburiste, narodnjak je i Vjekoslav Glazina, dok je zamjenik predsjednika NO-a Domagoj Bartek, donedavni predsjednik ŽO HNS-a Brodsko-posavske županije. O Barteku je Večernji list već pisao, kada je dobio posao u Janafu u Brodu još dok je bio čelnik ŽO HNS-a. Janaf je također u narodnjačkoj kvoti. Predsjednik NO-a mjesečno dobiva 2000 kuna, a ostali članovi 1700 kuna. HNS je pak za predsjednika uprave Đure Đakovića holdinga postavio Vladimira Kovačevića, koji je u međuvremenu smijenjen. U upravi su sad Tomislav Mazal, kojeg je Kukuriku koalicija naslijedila u upravi tog holdinga još od HDZ-ove vlasti, te Marko Bogdanović, koji je u Đaković došao 2012. iz Leda.

Rubil nam je priznao da je prije radio u Birotehni na opremanju interijera te da se bavio, među ostalim, i keramikom te sanitarijama. Kaže da je kroz stranku dobio priliku da razgovara o poslu s tadašnjim predsjednikom uprave Kovačevićem, kojeg poznaje još iz Afganistana.

– Želi li se netko sa mnom mijenjati? To je posao od minimalno 10-12 sati dnevno – žali se Rubil, koji na pitanje zašto se latio tog posla ako mu je tako teško, odgovara da je želio napredovati u karijeri.

Zli jezici

Vjekoslav Leko pak kaže da je njegova supruga zaposlena godinu prije nego što je on postao predsjednik NO-a Đakovića.

– Njezino zapošljavanje nema veze sa mnom. To su zli jezici – kaže Leko.

Blažević nam je samo rekao da nije nikad bio član nijedne stranke. U Đuri Đakoviću su nam rekli da trenutačno zapošljavaju 1097 djelatnika, dok su početkom 2012. bila zaposlena 963 djelatnika. Desetak novozaposlenih osobe su na rukovodećim pozicijama. 

>> 'Đuro' će raditi lokomotive za EU vrijedne četiri do pet milijuna eura

Komentara 4

DU
Deleted user
12:49 12.08.2014.

Kukurikuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu........ Mislim da je krajnje vrijeme da se pocne sa prosirenjem Remetinca!!!

Avatar Elmoxd
Elmoxd
12:41 12.08.2014.

smijeh od države

L0
luena 01
14:42 12.08.2014.

Od prodavaca plocica za kupatila sad na mjestu direktora munjeviti uspon u "karijeri" i to sve bez visokog obrazovanja... ovakog cirkusa ima samo u nasoj lijepoj ,sto ne stigne SDP sa svojim uhljebima unistiti dokrajcit ce HNS... ako im nistata drugo ne ide od ruke ali ovo da....Sve te drzavne firme u koje se uposljavaju starnacki uhljebi me podesjecaju na Borovo... ako danas u njega zavirimo uvijerit ce mo se da nema ni jednog hrvata,da nista ne proizvode, a oni koji su tamo nista ne rade osam sati nego secu tvornicom i primaju place iz drzavnog proracuna jer Borovo je drzavana firma i eto tako do stecaja ,trenutno se vode kao predstecajna ... Sabo je zaposljavo kog je htio a danas ga nije briga sto ce biti ili ne...cirkus na svom realcijama .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije