Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanka Opaćić:

'HNS-ovci nikad nisu imali primjedbe na porez na imovinu'

Milanka Opačić
Grgur Žućko/Pixsell
24.11.2012.
u 18:26

Potpredsjednica Vlade i SDP-a Milanka Opačić iznenađena je istupima koalicijskih partnera iz HNS-a koji su u petak poslali priopćenje kojim se oštro protive uvođenju poreza na nekretnine.

Iako u HNS-u tvrde da im ministar financija Slavko Linić nacrt Zakona o porezu na nekretnine nije predstavio na sastancima u Vladi, Milanka Opačić tvrdi da to što tvrde u HNS-u jednostavno nije istina.

- Na svim sastancima užeg kabineta na kojima se u nekoliko navrata raspravljalo o porezu na imovinu, nije bilo nikakvih prigovora od predstavnika HNS-a, pa ni od tadašnjeg prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića. Jedina osoba koja je imala rezerve i pitanja oko Zakona bio je predsjednik Vlade. Milanović je apelirao na ministra Linića kako pri izradi poreza treba voditi računa o tome da opterećenje na građane ne bude veće od komunalne naknade koju sada plaćaju - kategorična je Milanka Opačić.

Na novinarsko pitanje da li onda lažu Boris Miletić (IDS) i Jozo Radoš (HNS) kada tvrde da takvih razgovora u Vladi nije bilo, Opačić je rekla da je \"vrlo zanimljivo da to govore Radoš i Miletić koji nisu članovi užeg kabineta Vlade\" i još jednom ponovila da Radimir Čačić nije imao nikakve primjedbe na porez na nekretnine.

>> Najveći porez plaćao bi Milošević, a Karamarko malo više od 1000 kn

Potpredsjednica Vlade i SDP-a smatra da ovo nije prva prava kriza koalicijske Vlade \"ali da nije dobro da se neki ponašaju po principu - poslije mene potop\", jasno aludirajući da iza napada na Zakon o porezu na nekretnine stoji šef HNS-a Radimir Čačić. Upitana o Čačićevim motivima za takav napad, Milanka Opačić je rekla da ne može govoriti o tuđim motivima.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
08:04 25.11.2012.

Živjeli poreziiiiiii

OM
omer
08:17 25.11.2012.

Ja jesam i nisam protiv uvođenja poreza na imovinu,posjedujem solidnu kuću, koju sam izgradio u svoje 43. godine radnog staža, solidnu mirovinu za taj skoro puni radni staž, mogu svakom u ice pogledati , jer malo je umirovenika sa tolikim stažom, i to mi je čast, a porez tko ima puno neka plati, meni koliko god odrede ja ću platiti, jer svaka vast se mora poštovati koja god je izabrana na demokratski način.

Avatar kravata
kravata
07:12 25.11.2012.

isti nas okrivljuju, siju i uće pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije