Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon o hrt-u

HNS: Očekujemo da se politika potpuno makne s HRT-a

goran beus richembergh
Sanjin Strukić/PIXSELL
28.05.2012.
u 13:31

Do 15. srpnja bit će donesene izmjene Zakona o HRT-u i Sabor će imenovati vršitelja dužnosti ravnatelja HRT-a

Do 15. srpnja bit će donesene izmjene Zakona o HRT-u i Sabor će imenovati vršitelja dužnosti ravnatelja HRT-a, najavili su Nada Turina Đurić i Goran Beus Richembergh, saborski zastupnici HNS-a. Do kraja godine vladajuća većina planira zakonski izmijeniti ukupnu medijsku strategiju te promijeniti i Zakon o elektroničkim medijima.

– Na HRT-u je upravljačka, financijska pa i programska kriza koja je neodrživa. Mi želimo slobodnu, kreativnu i transparentnu televiziju što je svima u interesu. Za izmjene zakona dobili smo podršku Europske komisije što će smanjiti pritisak pojedinih grupa koje žele utjecati na kadroviranje i politiziranje. HNS očekuje da se politika potpuno makne s HRT-a i iz svih medija – kazala je N. Turina Đurić.

Do kraja godine HRT bi trebao donijeti novi statut i pokrenuti natječaje za vodstvo. Nakon što imenuju vršitelja dužnosti ravnatelja, kazao je Beus Richembergh, politika mora napraviti korak natrag. Ravnatelj će nositi svu odgovornost i moći će birati suradnike. Mišljenje novinara pri imenovanju ravnatelja za sada neće biti obvezujuće, no takvu će mogućnost uzeti u obzir na jesen kada budu radili trajno rješenje, kazao je Richembergh.

Komentara 27

N7
No.77
13:49 28.05.2012.

Pa Beus što onda ti i tvoji partijaši radite u HRT-u?

N7
No.77
13:54 28.05.2012.

I usput pravi dokaz kako HNS i SDP žele politički utjecaj na HRT-u. Tekst je napisan još prije 4 mjeseca i totalno opisuje Beuseve, Čačićeve, Stazićeve i Milanovićeve frustracije: http://www.zadarskilist.hr/clanci/20012012/cerina-pokusavaju-prikriti-nezadovoljstvo-jer-za-glavnog-urednika-nije-izabran-rotim-ili-sprajc

OB
-obrisani-
13:48 28.05.2012.

Volio bih znati kako se prezivao dotični dok nije uzeo novo prezime..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije