Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreće pretkampanja

Vrdoljak: HNS je spreman samostalno izaći na izbore

Ivan Vrdoljak
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
02.07.2016.
u 22:20

Središnji odbor ovlastio je Predsjedništvo HNS-a da poduzima sve radnje kako bi HNS bio spreman samostalno izaći na izbore, da idući tjedan formira izborne stožere i imenuje koordinatore po izbornim jedinicama, u regionalnim savezima i županijskim organizacijama HNS-a

 HNS je priopćio kako kreće u pretkampanju za izvanredne parlamentarne izbore s jasnom porukom da je eksperiment Mosta i HDZ-a unazadio Hrvatsku, da je zbog njega izgubljena cijela godina te da je ponavljanje istog scenarija nedopustivo.

Zaključci središnjih tijela HNS-a, Predsjedništva i Središnjeg odbora, koji su održani u Tuhelju uoči 11. Susreta Političke akademije HNS-a, su da stranka mora biti pripravna izaći na sljedeće parlamentarne izbore u koaliciji sa SDP-om i drugim partnerima, ali i samostalno.

Središnji odbor ovlastio je Predsjedništvo HNS-a da poduzima sve radnje kako bi HNS bio spreman samostalno izaći na izbore, da idući tjedan formira izborne stožere i imenuje koordinatore po izbornim jedinicama, u regionalnim savezima i županijskim organizacijama HNS-a.

Također, Predsjedništvo je ovlašteno da sljedeći tjedan pokrene pregovore sa SDP-om o formiranju predizborne koalicije, s ciljem formiranja što stabilnije i što jače buduće Vlade.

"Fokus rada u kampanji su naši članovi i simpatizeri, naše županijske organizacije, naši projekti i politike koje će pomoći našoj zemlji. Kao ozbiljno organizirana stranka, čiji su ministri nakon mandata u prošloj Vladi ostavili ozbiljne, vidljive rezultate i koja je na prošlim parlamentarnim izborima koaliciji Hrvatska raste donijela oko 100.000 preferencijalnih glasova, HNS je spreman samostalno izaći na izbore", rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Podsjetio je da je HNS pod vodstvom Vesne Pusić samostalno izašao na izbore 2003. godine i osvojio 190.000 glasova, te 2007. godine, kada je osvojio 170.000 glasova.

Vrdoljak je ocijenio da građani na ovim izborima moraju izabrati između stabilne i jake Vlade i nestabilnosti i nerada kakav su posljednjih pola godine prezentirali Most i Domoljubna koalicija.

"Energija, znanje, organizacija i glasovi HNS-a bit će jezičac na vagi koji će presuditi u pobjedi nad koalicijom HDZ-a i Mosta. Bez HNS-a, naših doprinosa, članstva, simpatizera i glasača, vrijednosti i politike izbori se vrlo lako mogu izgubiti, a Hrvatska to sebi još jednom ne može priuštiti", poručio je.

"Išli samostalno ili u koaliciji, bitno je podsjetiti na činjenicu da je HNS stranka s vrlo jasnim svjetonazorskim, političkim stavovima", rekla je počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Istaknula je kako se HNS, između ostaloga, zalaže za građanski odgoj u školama, za pravo žene da sama donese odluku o tome hoće li roditi ili ne. HNS smatra da manjine različitih vrsta moraju imati jednaka prava, zalaže se za Hrvatsku u Europskoj uniji, koja smatra da pripadnici LGBT zajednice ne smiju biti diskriminirani.

"HNS također smatra da uloga države nije nacionalizacija gospodarstva i maksimaliziranje poreza gospodarstvu i poduzetništvu. Upravo obrnuto, država je ta koja mora osigurati jasne zakone, stimulativne poreze i poduzetničku kreativnost. HNS će uvijek svoju lojalnost i ljubav prema vlastitoj zemlji iskazivati kroz beskompromisno zalaganje za nacionalne interese i prokazivanje svakog pokušaja da se korupcija i kriminal sakriju iza domoljublja", rekla je Pusić.

Sjednice stranačkih tijela HNS-a održane su uoči sutrašnjih 11. Susreta Političke akademije HNS-a na kojima se očekuje oko 3000 članova HNS-a iz cijele Hrvatske.

Komentara 63

LA
like_a_boss
22:47 02.07.2016.

Ha ha ha koga on to laže...

JK
ja-kan
22:59 02.07.2016.

Glas za HNS je glas za najgore uhljebe što postoje. Parazitska stranka koja postoji samo ako se prikrpi nekoj jačoj stranci.

Avatar juricamesko
juricamesko
22:51 02.07.2016.

eto da vidimo i tu neviđenu hrabrost.neka konačno samostalno iziđu na izbore i provjere koliko mogu više od 1,2 %.možda se građani sjete kako male Norveške tako i plaćanja razdjelnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije