Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPIRKA

HNS Jovanoviću: 'Šutnja je zlato, brojke vašeg mandata izazivaju sram!'

Željko Jovanović
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
27.07.2017.
u 18:08

'Vi se zaista nemate s čime pohvaliti'

Nakon što je bivši ministar obrazovanja, SDP-ovac Željko Jovanović, kritizirao Prijedlog smjernica ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2018.-2020. koje je usvojila Vlada, uslijedio je odgovor iz HNS-a.

Jovanović je usporedio povećanje proračuna za obranu od onoga za obrazovanje. Prozvao je potpredsjednika HNS-a Predraga Štromara, kako je resor za koji je zadužen, i zbog kojeg je HNS ušao u koaliciju s HDZ-om, izgubio u utrci s naoružanjem.

- Obrazovanje i znanost su sigurno važniji od puške i borbenog aviona - kazao je Jovanović.

HNS tvrdi kako su upravo znanost i obrazovanje ostali u fokusu stranke, a krajnji im je cilj provesti depolitizaciju obrazovanja i pokrenuti kurikularnu reformu. 

- A za taj smo posao predložili najbolju osobu, stručnu i iskusnu, koja se ne boji reći što misli i provesti u djelo sve ono što će doprinijeti boljem obrazovnom sustavu za mnoge generacije koje tek dolaze. U tome ćemo zasigurno biti bolji i efikasniji od vas - oštro poručuju HNS-ovci.

Željko Jovanović
1/18

Istina je da smo i mi bili članovi Vlade u kojoj ste vi bili ministar, no resor obrazovanja i znanosti je bio u vašim rukama i jako dobro znate da ste glatko odbijali sve naše inicijative, a ignorirali ste sve prijedloge koji su išli u smjeru povećanja proračuna za obrazovanje te ste provodili restriktivnu obrazovnu politiku. 

Tome u prilog govore i brojke koje kažu da je izvorni proračun u 2012. godini smanjen za 0,92% te je iznosio 11.627.718.541 kuna. U 2013. godini smanjen je za čak 2,64% te je iznosio 11.320.199.543 kuna. 

Prijedlog smjernica za obrazovanje HNS-ove ministrice u 2018. godini je u plusu i raste za 1,8% te je u granici mogućega. 
Vi se zaista nemate s čime pohvaliti, jer brojke iz vašeg mandata izazivaju sram.

I da, vaša šutnja, zaista bi vrijedila zlata.

Komentara 42

PR
prečko
18:13 27.07.2017.

zašto ovom četniku dajete prostor u novinama??? on mrzi hrvatsku i sve što je hrvatsko a vi ga neprestano promovirate. valjda ste isti!

KA
kacavenda
18:27 27.07.2017.

Troprstić fuj

Avatar aunick
aunick
04:43 28.07.2017.

Pitam se gdje su ovi iz VL izucavali zanat. Ne vjerujem da dizac utega ovo placa. To je valjda podpora sire protu Hrvatske zajednice, onih kod kojih saka ima samo tri prsta. Dokle ce ovi jebivjetri zagadjivati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije