Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠIO SASTANAK

Plenković o Kuščeviću: Ministar radi svoj posao. O HNS-u: Može se bez svakoga!

HDZ-ovci na užem Predsjedništvu HDZ-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/17
03.07.2019.
u 21:14

Premijer Andrej Plenković nakon užeg Predsjedništva HDZ-a rekao je da će idući tjedan razgovarati sa svim partnerima u parlamentarnoj većini

Izvor iz vrha HNS-a rekao je za Večernji list da će HNS izaći iz Vlade ako Lovro Kuščević i dalje ostane ministar. U HDZ-u je završio sastanak užeg Predsjedništva HDZ-a na kojem je ministar Kuščević iznio svoje argumente.

21:11 - "Imali smo mali sastanak. Raspravili smo dvije, tri važne teme. Jedna je vanjska politika, druga je da smo razmotrili situaciju oko ministra Kuščevića. Prvo, on je pred kolegama objasnio svoje argumente tako da svi mogu čuti njegovu stranu priče. Drugo mi ćemo razgovarati sa svima našim partnerima u parlamentarnoj većini idući tjedan, i treće, sve daljnje aktivnosti oko ove teme ćemo razgovarati ministar i ja", rekao je Plenković nakon sastanka.

"Ministar radi svoj posao. Sve teme koje se tiču medijskih napada na njega odnose se na vrijeme prije ministarske funkcije. On je maksimalno angažiran kao ministar, bio je uvijek motiviran", dodao je. "Pustimo špekulacije", rekao je premijer. Na pitanje novinara što je s HNS-om i o tome da kažu da će izaći iz Vlade, Plenković je rekao: "Može se bez svakoga. Ne sekirajte se vi za nas".

19:10 - "Malo ćemo o vanjskoj politici", rekao je premijer Andrej Plenković prije sastanka.

19:05 - "Mišljenje ću kazati na stranačkom tijelu. Iz aviona je vidljivo da HNS nije korektan. Nije nam važno što kaže HNS, već ono što ćemo mi procijeniti kao ispravno. Ako idu iz Vlade, neka odu iz Vlade", kazao je Gordan Jandroković. Sve su opcije na stolu, rekao je."HDZ, kao stožerna i najjača stranka, nosi na sebi teret odgovornosti i o tome treba voditi računa", naglasio je Jandroković.

19:00 - "Nemojte se brinuti. Iz ove fabricirane i umjetno stvorene krize izaći ćemo jači i HDZ i Vlada. Nemojte vjerovati neimenovanim izvorima, vjerujte činjenicama", rekao je Lovro Kuščević prije užeg Predsjedništva HDZ-a. "Razgovarali smo konstruktivno o puno puno tema", rekao je Kuščević o jutrošnjem sastanku s Plenkovićem. Željko Reiner koji je došao na sastanak nije želio ništa komentirati kao ni ministrica Nada Murganić.

18:50 - "Nisam pobornik ganjanja vještica, nikakav lažni prorok ja nisam, ne mogu govoriti o nečemu na osnovu medijskih natpisa uz dužno poštovanje prema istraživačkom novinarstvu dok se ne upoznam sa činjenicama", kazao je Milijan Brkić. Dodao je da nije razgovarao s Kuščevićem. "To je jedno od neodgovornih ponašanja koalicijskog partnera", rekao je Brkić o HNS-u.

- HNS s Lovrom Kuščevićem koji je koristio politički utjecaj radi osobne financijske koristi, koji nema nimalo političke i moralne odgovornosti, koji je današnjom bezobraznom i licemjernom izjavom uvrijedio sve građane Hrvatske, sve medije i sve koalicijske partnere, HNS s takvim čovjekom u ovoj Vladi na ovaj ili onaj način neće sjediti - poručio je izvor iz vrha HNS-a nakon što je danas ministar uprave rekao da su svi njegovi poslovi s nekretninama čisti te da ne odlazi iz Vlade.

HDZ-ovci na užem Predsjedništvu HDZ-a
1/5
Ključne riječi

Komentara 259

Avatar Le-Freak
Le-Freak
16:18 03.07.2019.

Gispodjo Puljic-Sego, zar vam ne dosadi ta fora sa anonimnim izvorima? U svakom vasem clanku citam samo o anonimnim izvorima ili od HDZa ili od HNSa... Pa moze li to jos neprofesionalnije i jeftinije. Tako mogu i ja citirati anonimne izvore iz iz Washingtona i Moskve. Tako se moze izmisljati do mile volje i taj nacin pisanja clanaka srozava nase ionako lose nazalost balkansko novinarstvo na jos nize grane nego sto bi se mislilo da je moguce.

KR
krust20
15:37 03.07.2019.

Ova stranka tak i tak ne postoji vise. Neka odu iz vlade.

PA
Prosvijećeni apsolutist 2
15:05 03.07.2019.

HNS si misli: izbori se bliže, dolazi vrijeme za novu trgovinu. Otvara se butiga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije