Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje

HNS i SDP ipak zajedno u Županijskoj skupštini

'19.05.2013., Cakovec - SDP-ov kandidat za gradonacelnika Stjepan Kovac i kandidat za zupana Ivan Perhoc prate rezultate loklanih izbora.  Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
20.06.2013.
u 12:14

Perhoč je odlučio povući se iz politike, pa se neće ni kandidirati za predsjednika županijskog odbora stranke

SDP i HNS surađivat će u Međimurskoj županiji. Prije dva dana potvrdio nam je to povjerenik županijske organizacije SDP-a Ivan Perhoč, a rezultat razgovora sa šefom međimurskog HNS-a Matijom Posavcem vidio se danas na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine. Za predsjednika je izabran SDP-ovac Mladen Novak, a potpredsjednici su Josip Grivec (HSLS) i Petra Kovačić (Hrvatski laburisti - Stranka rada).

- Ponuđeno nam je da naša koalicija predloži predsjednika Županijske skupštine - kazao nam je Perhoč, kojeg neće biti u vijećničkim klupama, iako je bio nositelj liste. Obrazložio je to osobnim razlozima. U Županijskoj skupštini mijenja ga Bruno Trstenjak.

Podsjetimo, koalicija SDP-MDS-HSU osvojila je 14 od ukupno 41 vijećnika, HNS-HSLS-HSS-MS-SHUS 12, HDZ-HDS-HSP-BUZ osam, a laburisti sedam. Iako su se njihovi kandidati međusobno nadmetali u drugom izbornom krugu za župana, SDP i HNS na kraju će i dalje zajedno vladati. Inače, Skupština ima 42 člana jer je jedno mjesto pripalo predstavniku romske nacionalne manjine Dejanu Oršošu.

Perhoč se odlučio povući iz politike, pa se neće ni kandidirati za predsjednika županijskog odbora stranke. Trenutno, kaže, traži novi posao.

- U politici nisam da bih se negdje uhljebio. Mogao sam danas biti i saborski zastupnik, no jedini sam župan u Hrvatskoj koji je odbio mjesto na listi za parlamentarne izbore. Jednostavno nisam pobornik dupliranja funkcija - pojasnio je Perhoč, koji, otkriva, ima nekoliko razgovora za posao. U Čakomu, u kojem je do dolaska na mjesto župana bio direktor, ima mogućnost povratka, no ne na čelno mjesto.

Vezano uz smjenu Josipa Zorčeca s mjesta direktora Međimurskih voda, Perhoč, koji je bio predsjednik NO-a te tvrtke do 15. lipnja, rekao je da Zorčec ima mogućnost žalbe ako smatra da su učinjene pogreške u proceduri.

- Izašao sam mu u susret i sa sazivanjem sjednice čekao da se vrati s putovanja u Lourdes - otkrio je Perhoč i dodao da je Zorčec bio direktor i za vrijeme cijelog njegovog mandata župana, pa prozivke o političkoj smjeni ne stoje. Na pitanje kako to da Vlada još uvijek nije Županiji skinula obvezu izgradnje vojnih skladišta kao naknadu za bivšu vojarnu i Dom HV-a, Perhoč je istaknuo da je dogovorio smanjenje obveze s deset na tri skladišta, ukidanje obveze o osiguranju poslovnog prostora za MORH, te skidanje tereta upisanog na nekretnine, osim dijela u Pribislavcu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije