Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOALICIJA

HNS i HSU će zajedno na parlamentarne izbore

Radimir Čačić i Silvano Hrelja
Petar Glebov/Pixsell
VL
Autor
Jasmina Popović
08.06.2010.
u 12:37

Za HSU je to i početak članstva u tzv. Kukuriku-koaliciji jer će se na prvom sljedećem sastanku pojaviti na razgovorima.

HNS i HSU danas su na konferenciji za novinare najavili zajednički nastup na sljedećim parlamentarnim izborima. To su obznanili predsjednici stranaka Radimir Čačić i Silvano Hrelja nakon što su stranačka tijela donijela tu odluku.

Za HSU je to i početak članstva u tzv. Kukuriku-koaliciji jer će se na prvom sljedećem sastanku pojaviti na razgovorima.

- Odluka ni na koji način ne predstavlja prepreku suradnji stranaka lijevog centra, a siguran sam da će to biti i prva stuba k promjeni vlasti. Oko 300.000 glasova koje dobivaju ove dvije stranke bit će odlučujuće u formiranju buduće koalicijske vlasti - rekao je Čačić.

Silvano Hrelja je rekao da HSU nastavlja pregovore s HNS-om kako bi se realizirao konačan koalicijski sporazum, ali otvoren je i prema svim širim koalicijama.

- Prihvatili smo poziv Zorana Milanovića da se na sljedećem sastanku "kastavske skupine" pojavimo kao četvrta parlamentarna stranka. Svoj smo savez već testirali na lokalnim izborima u Rijeci gdje smo osvojili 17 posto vijećničkih mjesta. Mislim da je to dobar indikator za parlamentarne izbore - rekao je Hrelja.

Komentara 6

Avatar punkufer
punkufer
13:07 08.06.2010.

Nakaradna koalicija - HNS je stranka odnarođenih elitista koji sa sirotinjom i umirovljenicima nemaju nikakve veze. Samo teški naivici misle da je Čačiću i Pusićki stalo do hrvatske sirotinje. Nego, kako napreduje istraga protiv Čaćića zbog dvostrukog ubojstva u Mađarskoj?

MI
milR
12:59 08.06.2010.

Tko je od ove dvojice \"penzioner\"?

AU
autoritet
13:23 08.06.2010.

Glupost! HSU će ovim potezom završit kao onih dvoje Mađara u susretu s Čačićem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije