Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić

HNS će podržati uvođenje preferencijalnog glasanja i ukidanje instituta nositelja liste

Vesna Pusić
Patrik Macek/PIXSELL
10.11.2014.
u 10:45

Zamka preferencijalnog glasa je da neko prepoznatljivo ime koje nema veze s politikom može ući u parlament - kazala je Pusić

Predsjednica HNS-a  Vesna Pusić na današnjoj je konferenciji za medije najavila da će HNS podržati izmjene izbornog zakona te podržati uvođenje preferencijalnog glasa za parlamentarne izbore iduće godine. Podržat će ukidanje instituta nositelja liste. 

- HNS podržava zaokruživanje jednog preferencijalnog imena na listi. Zamka preferencijalnog glasa je da neko prepoznatljivo ime koje nema veze s politikom može ući u parlament - kazala je Pusić.  Obećala je da Vlada iduće godine neće smanjivati mirovine, no da će biti radikalnih bolnih rezova, odnosno otpuštanja i rezanja plaća, u sektorima obrazovanja, zdravstva i policije.

- To su bolne reforme, pitanje je kad i kako ćemo ih provesti. Treba imati alternativu, gospodarski oporavak i zapošljavanje u privatnim tvrtkama - kazala je Pusić napominjući da je Vlada reforme mogla provesti i ranije.

>> Pusić: Ukidanje sankcija je tehnička stvar, a stav RH oko Miloševića je jasan

Komentara 27

CE
cenzura
11:05 10.11.2014.

Koje bacanje kraflina u oči!!! Ministarka, čija strančica ima podršku oko 2 % birača kroji sudbinu građana Hrvatske. Nažalost, to je moguće samo kod nas!

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:00 10.11.2014.

Je li to ona Vesna Pusić koja se nije suprotstavila odluci Europske unije da se odblokira imovina obitelji Slobodana Miloševića?

BO
bognar
10:56 10.11.2014.

Koja stranka odlucuje o dobrobiti Hrvatske??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije