Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HNS: Čačić opet predsjednik, Pusić i Vrdoljak potpredsjednici

Nitko od članova stranke u posljednjem trenutku nije predao svoju kandidaturu.
17. ožujka 2012. u 09:59 116 komentara 7 prikaza
HNS (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Sa 507 glasova, nakon službenog prebrojavanja, Radimir Čačić postao je novi - stari predsjednik HNS-a. Izboru je pristupilo 536 delegata od čega je bilo 29 nevažečih listića. Za potpredsjednike HNS-a izabrani su Vesna Pusić, koja je imala 528 glasova i Ivan Vrdoljak sa 487 glasova.

Uz spomenuti trojac izabrani su članovi odbora za statut, nadzornog odbora i članovi suda časti. Srećko Ferenčak izabran je u odbor za statut HNS-a.

Oko tisuću delegata i gostiju pristiglo je danas u Hypo centar gdje se održao 11. sabor HNS-a. Iako su se kandiadature mogle predati do 72 sata prije održavanja sabora, nitko od članova stranke u posljednjem trenutku nije predao svoju kandidaturu.

- Svim članovima stranke bilo je omogućeno da se kandidiraju. To je demokratski standard ispod kojeg stranka nije išla - poručio je Jozo Radoš, šef HNS-ova kluba zastupnika. Naglasio je kako su glavni projekti stranke gospodarski oporavak zemlje, podizanje standarda građana i pomak u organiziranju države, a nije krio ni želju da se stranka stabilizira i tako pokuša dobiti još jedan mandat.

Svoje pozdravne govore, ali i podršku za unutarstranačke izbore dali su i Zoran Milanović, Milorad Pupovac i Ivan Jakovčić.

- Ulazak u Europsku uniju nam je cilj i sredstvo. Moramo se osvijestiti i znati na što trebamo trošiti novac i ljude. Ulazak u uniju će nam pomoći da budemo jači, samostalniji, neovisniji i da upravljamo svojim novcem. Ne možemo se vječno zaduživati, jer vlade koje to rade propadaju - poručio je u svom govoru Milanović.

Na saboru stranke okupljenim delegatima predočena su izvješća o radu HNS-a.

- HNS je bio najaktivniji u Saboru. Imali smo četri puta više izlaganja, podijelili smo najviše zakonskih prijedloga, amandmana i uputili najviše prigovora - poručila je Pusić.

- Šanse su pred nama, a opasnosti su ogromne. Tragična činjenica da smo živjeli na dug eksplodirala je i u tri godine dug je narastao za 50 posto. Rezali su budućnost - poručio je Čačić.

Političari su se na saboru složili kako izgradnja, dogradnja i rekonstrukcija objekata u školstvu, kulturi, znanosti, socijalnoj skrbi, zdravstvu, pravosuđu i obrani biti projekti kojima će težiti. Poručili su kako je u 2012. godini moguće realizirati ukupne investicije u iznosu od 1.8 milijardi kuna.

Poručili su da je za HNS članstvo u Europskoj uniji ogromna prednost i od iznimne važnosti, zbog stabilnosti državnih institucija i reformi razvoja gospodarstva ali i zbog izgradnje samosvjesne i uspješnje europske zemlje.

- Budite ponosni da ste u HNS-u. Budite prvi u idejama i hrabri u stavovima - poručila je Pusić stranačkim kolegama.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
 • Jaximus:

  Kako netko može glasovati za HNS?

 • -obrisani-:

  Uvlacenje u dupljinu sdpea i njenog predsjednika dovelo je do toga da se danas cijela stranka svodi na tri imena ,zapravo dva i ono jedno.

 • Avatar hrvoje horvat
  hrvoje horvat:

  A koga će birati kad imaju desetak članova?