Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HNES optužio Mesića, Josipovića, Pusić i Pupovca za izdaju nacionalnih interesa

Uz optužene iste optužnice uskoro će biti podnesene i protiv Zorana Milanovića za kojega je rekao da je promašio zanimanje i bavljenje politikom te da je izdao svoj sustav
20. rujna 2014. u 14:03 29 komentara 3384 prikaza
Foto: Branimir Bradarić

Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES) danas je iznijelo prve etičke i moralne optužbe za izdaju nacionalnih interesa Republike Hrvatske.

– Za izdaju nacionalnih interesa i prekoračenje svojih ovlasti optužujemo Stjepana Mesića, Ivu Josipovića, Vesnu Pusić i Milorada Pupovca. Ove četiri osobe su prve koje optužujemo etički i moralno jer ne rade u interesu hrvatskog naroda, rekao je predsjednik HNES-a Zvonimir Šeparović.

Uz optužene iste optužnice uskoro će biti podnesene i protiv Zorana Milanovića za kojega je rekao da je promašio zanimanje i bavljenje politikom te da je izdao svoj sustav. Etička optužnica čeka i Budimira Lončara kojega HNES smatra ratnim zločincem jer je u Skupštini UN-a omogućio izglasavanje rezolucije o embargu na oružje poslije čega su vukovarski branitelji ostali bez naoružanja. Etički i moralno biti će optužen i Dejan Jović, savjetnik predsjednika RH Ive Josipovića.

U HNES-u smatraju da je neprihvatljivo da osoba kojoj je ideal Jugoslavija i koja žali za bivšom državom bude savjetnik predsjednika države. – Hrvatska je u dubokoj moralnoj, političkoj i gospodarskoj krizi i za to mora postojati odgovornost. Smatramo da vanjska politika Hrvatske ide u krivom smjeru, da odbacujemo Njemačku, a okrećemo se Engleskoj… Hrvatska mora biti spašena od toga zla i mora to osuditi, istakao je Šeparović. HNES će uvesti i kategoriju nepoželjnih osoba u Hrvatskoj jer rade protiv države.

Tu za sada vide Vesnu Teršelić, Carla Bildta i Savu Štrpca. Namjeravaju se baviti i odgovornima za gospodarsku propast Hrvatske. Bivšeg premijera Ivu Sanadera neće uzimati u obzir jer se s njim, kako je rečeno, bave redovni sudovi ali ističu kako mora postojati odgovorna osoba za katastrofalno stanje gospodarstva u Hrvatskoj. HNES je osnovan u lipnju ove godine u Zagrebu i čini ga 30-ak osoba među kojima su akademici, branitelji, invalidi… Šeparović kaže kako su otvoreni i za druge koji žele raditi na dobrobit Hrvatske. Na današnjem sastanku u Vukovaru uz Šeprovića nazočili su Vlado Iljkić, Josip Jurčević, Željko Olujić, Ante Glibota, akademik Josip Pečarić, general Ante Deur, Nevenka nekić, Đuro Vidmarović, Ante Beljo, Rotzalija Bartolić i Mario Filippi.

>> Ured predsjednika: Nismo zabranili ništa vezano uz obilježavanje obljetnice

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • kafka:

    Yes! . . . .Ja! . . . . Da! . . . .

  • verakruz:

    A sada samo sa tim istim argumentima dajte te izdajnike na sud... Pa mora biti neka kazna za te i takve!

  • gustirna:

    A sto je sa simonvicem koji je skupa sa josipovicem 2007.bez znanja vlade surovao o djelio g.cvetanovicu, srpskom ambasadoru u zagrebu.na svu srecu objavljujuci svoj dnevnik iz zagreba naveo je optuzbe o josipovicu i simonovicu.......