Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele razumniju kaznu

HND: Tražimo da HRT povuče odluku o otkazu K. Vidović Krišto

Karolina Vidović Krišto
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
09.01.2015.
u 09:58

U HND-u smatraju kako je inicijativa novinarke legitimna te da stavovi koje je iznijela nisu i ne mogu biti razlogom izvanrednog otkaza ugovornog odnosa

Nakon što je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman dao izvanredni otkaz novinarki Karolini Vidović Krišto, oglasio je i ogranak HND-a na HTV-u koji "oštro prosvjeduje zbog neargumentiranog i nedopustivog otkaza Karolini Vidović Krišto, hitno joj uručenog zbog internog pisma upućenog kolegama, s osnovnom namjerom kvalitetnijeg reguliranja Etičkog kodeksa za novinare i kreativno osoblje HRT-a te Općih pravila HRT-a".

U HND-u smatraju kako je inicijativa novinarke legitimna te da stavovi koje je iznijela nisu i ne mogu biti razlogom izvanrednog otkaza ugovornog odnosa.

– Kako, kao i Koordinacija sindikata HRT-a u funkciji Radničkog vijeća, Ogranak HND-a na HTV-u smatra da kvalifikacije iz internog dopisa koji je poslala Karolina Vidović Krišto nipošto ne mogu biti teška povreda radne obaveze,  tražimo od poslodavca da odmah povuče odluku o otkazu, vrati Karolinu Vidović Krišto na njezino radno mjesto, a ako i dalje smatra da je potrebno bilo kako je sankcionirati, da to učini nekom manjom, razumnom kaznom, poput opomene – kaže Elizabeta Gojan, predsjednica HND-a na HRT-u.

>> Radman zbog uvrede dao izvanredni otkaz novinarki Vidović-Krišto?

Komentara 74

DA
Djeca_Arbata
10:14 09.01.2015.

Komunisti bi samo dijelili otkaze, uvodili poreze, po potrebi hapsili i umjesto otvaranja radnih mjesta ljude rastjerivali po svijetu. Da im ne smetaju kod diobe plijena.

Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
10:12 09.01.2015.

Partijske čistke.....Ko smije protiv partije? Dobro da Goli više nije u funkciji....Radman bi ju poslao tamo

LI
liskovaca
10:07 09.01.2015.

a što kaže drug Duka???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije