Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nije dala odgovore'

HND: Jučerašnje gostovanje bilo je vrhunac neprofesionalnog ponašanja predsjednice i HRT-a

ko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.01.2017.
u 16:40

U toj emisiji niti su postavljena ozbiljna novinarska pitanja o boravku Predsjednice Republike u SAD-u niti su građani čuli ozbiljne odgovore, kažu u HND-u

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra kako novinari, a time i svi građani Hrvatske, nisu dobili ozbiljan odgovor niti na jedno pitanje u vezi razloga, sadržaja i rezultata boravka predsjednice Republike u SAD-u, iako su odgovori na takva pitanja obveza koju se predsjednici demokratskih država u pravilu ne usude ignorirati, ističe se u priopćenju HND-a objavljenom u četvrtak.

Predsjednica Republike o svome je boravku u SAD-u dala tek nekoliko izjava samo jednom mediju, HRT-u, koji ih je objavio bez ikakve novinarske intervencije, kao da je riječ o Uredu za odnose s javnošću Predsjednice Republike, a ne javnim medijskom servisu, drže u HND-u.

Ocjenjuju kako se vrhunac neprofesionalnog ponašanja Predsjednice Republike i HRT-a dogodio u srijedu navečer u programu HRT-a. Umjesto da makar po povratku iz SAD-a odgovara na pitanja na prigodnoj konferenciji za novinare Predsjednica Republike odabrala je gostovanje u emisiji vanjskog suradnika HRT-a, koji redovito posve nekritički hvali njezino djelovanje.

U toj emisiji niti su postavljena ozbiljna novinarska pitanja o boravku Predsjednice Republike u SAD-u niti su građani čuli ozbiljne odgovore. Time je, smatra HND, programsko vodstvo HRT-a, zajedno sa Predsjednicom Republike, još jednom ponizilo novinarsku profesiju i narugalo se građanima.

HND stoga ponašanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović prema novinarima i svim građanima Hrvatske povodom njezina boravka u SAD-u smatra nedopustivim, stoji u priopćenju predsjednika HND-a Saše Lekovića.

>> Pročitajte što je Kolinda Grabar-Kitarović poručila građanima na Facebooku

Komentara 100

NV
NVNK
16:56 12.01.2017.

Neka predsjednik HND-a pozdravi majku u Novom Sadu, a što se Hrvata tiče može joj i grijati guzicu a nas ostaviti na miru! Saša predsjednik HND-a, da nije žalosno bilo bi smiješno!

VE
Vecernjak69
16:53 12.01.2017.

G Lekovic,ovo je vrhunac neprofesionalnog novinarstva,postavlja se pitanje tko vas placa i za koga radite.Za napredak Hrvatske vasim radom ne doprinosite ama bas nista.Zato bi bilo dobro da momentalno zahvalite na povjerenoj vam duznosti.Skolski primjer neprijateljski raspolozenog novinara.

RO
rotuutor
16:57 12.01.2017.

Vidi ti autolimara,koja čelava faca,on proziva Predsjednicu.Ja mislio da on još traži"šarafe".Mišljenja sam da njemu fali još poneki šaraf u glavi,a ne samo na kotaču.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije