Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačno sučeljavanje

HND je stao uz Novu TV, a ‘otpali’ kandidati uz Agenciju

josip jurčević
21.12.2009.
u 17:36

Hrvatsko novinarsko društvo stalo je na stranu komercijalne televizijske kuće te oštro napalo Agenciju za elektroničke medije.

Otkazivanje konačnog sučeljavanja predsjedničkih kandidata koje se trebalo emitirati 23. prosinca na Novoj TV razveselilo je šestorku koja u tu emisiju nije bila pozvana, a koju prevodi kandidat Josip Jurčević.

On je danas na tiskovnoj konferenciji izrazio zadovoljstvo odlukom Agencije za elektroničke medije koja je izrekla opomenu Novoj TV. Naglasio je da se pokazalo da ustrajan i odmjeren trud u borbi protiv korupcije i diskriminacije koja se događa u hrvatskim medijima ima smisla te da ga valja nastaviti.

Na kraju konferencije Jurčević je pozvao Mislava Bagu, novinara Nove TV, Ivu Gačić, urednicu Informativnog programa Nove TV, i Zdenka Duku, predsjednika HND-a, na javno sučeljavanje, uz mogućnost da se to napravi prije 23. prosinca.

Istodobno, Hrvatsko novinarsko društvo stalo je na stranu komercijalne televizijske kuće te oštro napalo Agenciju za elektroničke medije.

“Opomenom zato što je Nova TV – zbog razumljivih profesionalnih, novinarskih razloga – podijelila kandidate u dvije skupine po jakosti, Agencija za elektroničke medije zapravo se umiješala u uređivačku slobodu kreiranja programa Nove TV”, stoji u HND-ovu priopćenju.

Komentara 16

OB
-obrisani-
19:17 21.12.2009.

Jurčević je PROTIV trećeg entiteta, Tuđman je ZA. da LIJEPA ostane NAŠA, moj glas ide TUĐMANU još samo 59 dana mesića pozdrav vaš zmijicamala

OB
-obrisani-
22:19 21.12.2009.

@vojnik miro tudman ce se samo blamirati na izborima, sramoti sebe i svoju obitelj i bolje mu je da povuce kandidaturu

PR
Protivcenzure
18:23 21.12.2009.

postoji trenutak kada kandidat mora shvatiti da nema šanse i odustati ne bacati novac bezveze . To je demokratski, možda poduprijeti nekog drugog...to vrijedi za tuđmana, za jurčevića, škare-ožbolt i ostale koji dobijaju debelo ispod 5%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije