Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PISMO
Povratak na članak

HND i SNH Plenkoviću: 'Očekujemo da ćete posvetiti pozornost poboljšanju medijskog zakonodavstva'

Tijekom vašeg proteklog mandata bili smo prisiljeni izaći na ulicu i prosvjedovati opterećeni golemim brojem sudskih tužbi protiv naših kolegica i kolega i medija, političkim pritiscima i pritiscima oglašivača, prijetnjama novinarima, ugrožavanjem profesionalnih prava i standarda, nepoštivanjem medijskih zakona, izostankom ozbiljne medijske politike, navodi se u priopćenju.

Komentari 6

Avatar rubinet
rubinet
14:32 24.07.2020.

Novinari imaju prava i obveze.Novinari trebaju biti zaštićeni,ali istodobno i odgovorni za napisanu riječ . I stajati iza svojih članaka. Hrvatsko novinarstvo se većinom,svaka čast manjini, srozalo u žutilo. I to u polupismeno žutilo

VL
NE
Neo001
16:29 24.07.2020.

HND treba ukinuti i rastjerati jer to je jugofilno, protuhrvatsko društvo. Primjer je HRT koji je gotovo u cjelosti očišćen od hrvatskih novinara , a u tom čišćenju je sudjelovao u pravo HND

VL
DU
Deleted user
15:10 24.07.2020.

Ako novinari nekoga bez dokaza oblate u medijima jedini način da se oštećeni brani jest tužiti ih sudu i tražiti tamo zadovoljštinu. S tim vlada nema nikakve veze. Novinari također moraju snositi punu odgovornost za svaku napisanu riječ.

VL
OK
okvals54
13:57 25.07.2020.

Jao Demokraciji koju vi stitie.Mediji su privatizirani,tko vrijedi opstace.Novinari,pogotovo clanovi HND-a smece.. i neprijatelji Hrvatske.

VL
SI
sisavac
14:52 24.07.2020.

plenki, ajd ti njima propiši odgovornost za napisanu, objavljenu, vijest, članak, uradak. sve dok oni mogu pisati bez ikakvih posljedica i odgovornosti, ne bude u redu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.