Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagiranje

HND: Đakićeva tužba protiv Stankovića pritisak je na novinare

stanković
Davor Višnjić/PIXSELL
07.07.2011.
u 22:01

Đakić i HVIDR-a traže od Stankovića naknadu štete od 100.000 kuna, s pripadajućim kamatama

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) objavilo je na svojim stranicama reagiranje povodom tužbe predsjednika HVIDR-e protiv Aleksandra Stankovića urednika i voditelja HTV-ove emisije Nedjeljom u 2.

Navodi se kako Đakić i HVIDR-a traže od Stankovića naknadu štete od 100.000 kuna, s pripadajućim kamatama, zato što je – prema toj tužbi – „izrekao niz klevetničkih izjava kojima je nanio štetu ugledu i časti privatnog tužitelja, kao udruge hrvatskih branitelja“ i to zbog toga što je, intervjuirajući Milorada Pupovca u emisiji 16. siječnja 2011. godine, izrekao da je premijerka Jadranka Kosor stvorila 500.000 branitelja te je nekoliko puta ponovio pitanje gostu Pupovcu „… je li to politička korupcija i tko se u ovoj državi bori protiv nje…?“.

HND ocjenjuje da je ova privatna tužba političara i zastupnika Đakića nastavak političkog pritiska na Aleksandra Stankovića čija je emisija ostala na Hrvatskoj televiziji još jedan od rijetkih prostora medijske slobode, otvorene društvene kritike i dijaloga.

U Đakićevoj tužbi zapravo se radi o pritisku HDZ-a, a posredno čak i premijerke Jadranke Kosor, kako bi se u predizborno vrijeme pokušalo napokon 'disciplinirati' Aleksandra Stankovića, navodi se u reakciji HND-a koju potpisuje njegov predsjednik Zdenko Duka.

Komentara 238

Avatar dutra
dutra
14:39 08.07.2011.

Prvo, što je laž u Acinoj izjavi? Kao drugo, kako je Đakić prozvan? Kao treće, je li netko prozvao HVIDRU ili njene članove?

OB
-obrisani-
00:55 08.07.2011.

srbin stanković ugrožen,ode hrvatskoj pristup za eu, stanković je ugrožen ko mile martić devedesete

BI
bilikamen
23:21 07.07.2011.

?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije