Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera core media

Hloverka: Još me proljetos Šelebaj pokušao reketariti

\'19.01.2010. Zagreb, Hrvatska - Sjednica Programskog Vijeca HRT-a. Hloverka Novak Srzic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/3
12.12.2011.
u 11:35

Sezona lova otvorena je kad sam na HTV-u ugostila radnice Kamenskog

– Potpuno odbacujem tvrdnje Vladimira Šelebaja, ne mogu vjerovati da je on te teške klevete uistinu rekao o meni. Optužuje me zato što proljetos nisam pristala na njegove ucjene – oštro je reagirala Hloverka Novak-Srzić. Naime, dok Šelebaj broji posljednje dane iza rešetaka, u javnost su jučer iscurili dijelovi njegova iskaza koji bacaju novu sjenu na slučaj Core media, ali i na poduzetnikovu bivšu suprugu te nekoliko javnih djelatnika. Premda se za prvog ispitivanja branio šutnjom, tijekom dva mjeseca boravka u Remetincu promijenio je taktiku pa je počeo iznositi vrlo aktivnu obranu. Na teret mu se stavljaju iznimno teške optužbe: da je fiktivnim ugovorima “izvukao” šest milijuna kuna preko svojih tvrtki, a za više od tri milijuna kuna oštetio i državni proračun.

Crne provizije

Šelebaj je, prema navodima Jutarnjeg lista, istražiteljima priznao da je radio mimo zakona, ali i to da u tome nije bio sam. Stvarni voditelji Core medije, tvrdi se, bili su suvlasnica tvrtke Dijana Čuljak te Hloverka Novak-Srzić, Siniša Svilan i Edvin Softić.

– Ja sam bio izvršitelj i potpisnik, a oni su sve određivali i odrađivali – rekao je Šelebaj istražiteljima inzistirajući na tome da je spomenuta trojka, uz sudjelovanje Svilana, osmislila način rada tvrtke. Svilanova dužnost bila je da se projekti tvrtke plasiraju na Novu TV i za to, navodno, dobivao provizije u gotovini: bile su redovite, na mjesečnoj bazi, u razdoblju od 2004. do 2007. godine, i u iznosu od tri do pet tisuća eura.

Govoreći o ulozi Hloverke Novak-Srzić, Šelebaj je istražiteljima, kako navodi Jutarnji, rekao da je HTV-ova urednica, skupa s Dijanom Čuljak, bila operativno uključena u realizaciju dvaju projekata: emisije “1 na 1” i “U sridu”. Obje su – u to doba zaposlenice HRT-a – sudjelovale na kolegijima i određivale listu gostiju. Hloverka je, prema Šelebajevim tvrdnjama, također primala provizije na crno iz tvrtke Core media, i to od četiri do osam tisuća eura mjesečno, za emisije “U sridu” i “Dvoboj”.

Te navode Hloverka Novak-Srzić oštro demantira. Sve je počelo, tvrdi ona, u svibnju 2011. kada je Šelebaj preko člana njezine obitelji poručio da će je, ako ne stane na njegovu stranu u brakorazvodnoj parnici s Dijanom Čuljak, javno oblatiti i uništiti.

Prijavila ga policiji

Šelebaj je navodno očekivao da će mu takvim pritiskom D. Čuljak “prepustiti” sporni novac. H. Novak se nije željela prikloniti ni jednoj strani u žestokom i medijski eksponiranom razvodu, a istu večer kada je doznala za ucjenu, osobno je otišla na policiju i prijavila „reket“. Bliske joj osobe tvrde da su optužbe Šelebaja o “savjetničkoj” ulozi H. Novak apsurdne, a da su u zajedničkim druženjima sa Šelebajevima raspravljali o novinarskim temama, u čemu se iscrpljuje i tzv. savjetnička uloga H. Novak.

– To je sramotnije da te netko koga prihvatiš kao prijatelja za stol na kraju pokuša reketariti i blatiti zbog svojih privatnih, bračnih problema – kaže H. Novak-Srzić.

– Teza da sam bila na vrhu medijske piramide, i to još na dvije televizije, besmislena je. Navodi Šelebaja da sam mjesečno od njega primala po 8000 eura za sve koji znaju kolike kredite otplaćujem smiješni su, to je teška kleveta, zbog čega ću podnijeti kaznenu prijavu – kaže H. Novak. Dodaje da je uletjela u nečiji “tajming” jer se događa da je neki mediji sada češće prozivaju: Ovogodišnja sezona lova otvorena je nakon što su, kaže, kod nje u studiju gostovale radnice Kamenskog. Tko se zbog toga uzrujao i počeo je rastezati po medijima, ne želi nagađati, no poručuje: – Zaguglajte...

Navodi, pak, da unutar HTV-a na nju nema napada jer je svima valjda očito o “kakvom je apsurdnom reketu i ucjeni riječ”.

Komentara 50

DU
Deleted user
11:57 12.12.2011.

Nevino lane prema kojem bruje noževi kosilice! - tako bi mogao biti naslov ovog dramoleta, a u biti se krije o turbometlojahačici HTV koja ne samo da je godinama birala sugovornike za svoje emisije prema trenutnim političkim prioritetima onih koji su (i) nju marionetinarili nego ih je ušutkivala i vrijeđala ih. Sjetimo se kad je financ. min. Šukeru htjela se posjesti u krilo jer nije znala kako ga drugačije dekoncentrirati... Između ostalog!

OB
-obrisani-
12:01 12.12.2011.

. ...mikrogrizzly..ne zaboravi Sanadera pozdraviti, kad ga posjetis..!! .

BA
babica5
11:52 12.12.2011.

DA smraduša nema veze s tom lovom???? Pa tko to još može vjerovati? HDZ-ova funkcionarka koja je dva dsestljeća kontrolirala HTV i pravila nas budalama. Njoj nije vjerovati ni da joj u rukama vidimo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije