Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podržava HUBOL i HLZ

HLK traži provjeru postupka izbora Rajka Ostojića za predstojnika klinike

Rajko Ostojić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
02.02.2016.
u 15:32

HLK podržava Hrvatsku udrugu bolničkih liječnika (HUBOL) i Hrvatski liječnički zbor (HLZ) u osudi političkog kadroviranja u zdravstvu, kao što je to u slučaju Rajka Ostojića potvrdio bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, navodi se u priopćenju HLK-a

Hrvatska liječnička komora (HLK) osudila je "političko i stranačko kadroviranje u zdravstvu" i zatražila provjeru postupka kojim je bivši ministar zdravlja i saborski zastupnik SDP-a Rajko Ostojić izabran za predstojnika Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb.  

HLK podržava Hrvatsku udrugu bolničkih liječnika (HUBOL) i Hrvatski liječnički zbor (HLZ) u osudi političkog kadroviranja u zdravstvu, kao što je to u slučaju Rajka Ostojića potvrdio bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, navodi se u priopćenju HLK-a koji se pridružuje HUBOL-ovom zahtjevu da se provjeri način provedenog postupka za izbor predstojnika Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb.

Milanović je nedavno u intervjuu Radio Yammatu izjavio kako je Ostojić od SDP-a "dobio sve, što god je htio, i u stranci i na Rebru prije mjesec dana", što je u javnosti potaknulo sumnje iza Ostojićeva izbora stoji politička trgovina.

"S obzirom da je vođenje KBC-a i bolničkih klinika i zavoda vrlo zahtjevan, odgovoran i složen posao, HLK se zalaže da ravnatelji bolnica i predstojnici klinika ne mogu istodobno obnašati druge javne dužnosti, kao što je dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru. Svaka od te dvije dužnosti iziskuje punu posvećenost i puno radno vrijeme pojedinca koji se na toj dužnosti nalazi", poručio je predsjednik HLK-a Trpimir Goluža.

Kao krovna organizacija doktora medicine u Hrvatskoj, koja okuplja više od 20.000 članova, HLK ima pravo i dužnost upozoravati na sve nepravilnosti u zdravstvenom sustavu i boriti se za dobrobit svih - od liječnika do pacijenta. Ostojićev primjer je prilika da još jednom upozorimo javnost i sve mjerodavne u državi da o stručnim pitanjima u zdravstvu, u koje spadaju i izbori za predstojnike klinika, mora odlučivati isključivo i samo struka, kaže se u priopćenju.

Ostojić tvrdi da nema ništa sporno u njegovu izboru za predstojnika Klinike za unutarnje bolesti ističući da je izbor obavljen temeljem javnog natječaja, objavljenoga u Narodnim novinama 23. rujna prošle godine, na koji su se javila još dva kandidata.

"Na tajnom glasovanju svih liječnika Klinike za unutarnje bolesti dobio sam najviše glasova, a dvoje novoimenovanih članova Sanacijskog vijeća u mandatu Oreškovićeve Vlade također su aktivno sudjelovali u izboru predstojnika i pristupili tajnom glasovanju", rekao je Ostojić. 

>> Komadina: Tajming napada na Rajka Ostojića je znakovit 

>> HUBOL traži provjeru postupka izbora Rajka Ostojića za predstojnika Klinike za unutarnje bolesti

Komentara 3

Avatar kravata
kravata
15:44 02.02.2016.

Ostavite Rajka neka radi svoj posal, gdje ste bili prije, uhvatili se Milanoviceve izjave koje su u zadnje vrijeme sve samo ne normalne.

PE
pessimus
17:20 02.02.2016.

a što u ovoj zemlji nije politika?

MI
Mimizo
14:10 08.02.2016.

a mediji sada o ovome ne vrište kao u slučaju crnoje pa imate i svjedoka koji je sve priznao i to javno a to je milanović evo dorh kao što ispituje crnoju onda može i milanovića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije