Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promidžba

Hlebinska pisanica na trgu u Bruxellesu

pisanica
Stojan de Prato
08.04.2011.
u 14:46

Uz podravske motive, pisanicu krase i poznata bruxelleska obilježja poput Atomiuma

Uskrsna pisanica, visoka 2,05 a široka 1,5 metara, oslikana rukama hlebinskih naivaca krasit će od petka dva tjedna najšminkerskiji bruxelleski trg Grote Zavel / Grand Sablon. U organizaciji turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i u nazočnosti župana Darka Korena pisanicu je bruxelleskome gradonačelniku Freddyju Thielemansu svečano “predao” veleposlanik RH u Belgiji Boris Grigić.

Uz podravske motive, pisanicu krase i poznata bruxelleska obilježja poput Atomiuma i Mannekena pisa te zastave EU, naslikana na način hlebinske škole.

- Odnosi među ljudima zahtijevaju simbolička djelovanja a to je upravo ono što činimo (postavljanjem ove pisanice, op. a.). - rekao je gradonačelnik Thielemans, koji je podsjetio i na belgijski običaj izrade uskršnjih jaja od čokolade.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
22:52 08.04.2011.

Neka nek vide Europljani kakv asu hrvatska jaja!

B6
Booyaka 619
12:12 09.04.2011.

Raspoloženju najvećeg broja građana odgovaralo bi da su tamo instalirali hrvatske testise, ali kako bi mogli kada naši političari koji ispunjavaju sve želje stranaca i zagovaraju ulazak Hrvatske u EU nisu nikada pokazali čvrstinu, dosljednost i sposobnost obrane sebe i svoga, dakle sve one osobine koje inače imaju ljudi s \'mudima\'... Neka odu u haaški pritvor - tamo će naći ljude s mudima

PU
pusrane
21:43 09.04.2011.

E još kad bi im Bosanci pakazali batinu.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije