Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvanredna situacija

Hladnoće u Srbiji dosad odnijele 12 života

srbija,snijeg,beograd
AFP/PIXSELL
08.02.2012.
u 15:12

Niz sela u planinskim dijelovima zemlje i dalje je nepristupačan i pod velikim nanosima snijega

Sibirske hladnoće i visok snijeg u Srbiji do sada su odnijeli dvanaest života, prenose beogradski mediji navodeći da je još uvijek niz sela u planinskim dijelovima zemlje nepristupačan i pod velikim nanosima snijega. U međuvremenu je proglašena izvanredna situacija u okviru koje su u raščišćavanje sela, gradova i prometnica uključeni dodatni strojevi, ali i ljudstvo.

Trenutačno snijeg raščišćavaju građani, policija, vatrogasci, komunalne službe, ali i vojska. Zbog niskih temperatura zamrznuo se velik broj rijeka koje sada prijete ledenim poplavama. Led prijeti i hidroelektranama na Dunavu, Ibru, Velikoj Moravi i drugim rijekama u čije su raščišćavanje uključeni i ledolomci. Na nekim dijelovima led se razbija i kontroliranim eksplozijama. Proteklih dana zabilježena je i rekordna potrošnja električne energije što je elektroenergetski sustav dovelo na granicu izdržljivosti. Najavljuju se i moguće restrikcije.

U isto vrijeme ministar prosvjete Žarko Obradović najavio je da će u petak biti donesena odluka hoće li učenici krenuti na nastavu 13. veljače ili će im neplanirani zimski odmor biti produžen do 20. veljače, što će predložiti Dušan Mrakić, državni tajnik za energetiku, koji i na ovaj način planira smanjiti potrošnju električne energije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije