Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKLAMA U KRAKOVU

"Hladni Lech" u blizini groba stradalog Lecha Kaczynskog

lech
02.08.2010.
u 17:16

“Žedan dojmova? Hladni Lech“, piše na plakatu koji je kompanija ipak pristala skinuti nakon osuda u javnosti.

Tri i pol mjeseca nakon zrakoplovne tragedije u kojoj je poginuo poljski predsjednik Lech Kaczynski tamošnja pivovara počela je svoju promidžbenu kampanju „Hladni Lech“.

Kad je prije nekoliko dana osvanula velika reklama nasuprot brežuljku Wawel u Krakovu, gdje je kripta s tijelima poljskoga predsjedničkog para, krenula je lavina kritika na “kontroverzno“ mjesto za reklamu. Turisti nisu, ulazeći u kriptu na Wawelu, mogli ne vidjeti golemi plakat – “Žedan dojmova? Hladni Lech“.

“To je skandal“, piše poljski političar i konzervativac Ryszard Czarnecki, a njegov kolega iz stranke Pravo i pravednost, koju su osnovali braća blizanci Lech i Jaroslaw Kaczynski, pozvao je potrošače na bojkot piva, a proizvođače na uklanjanje reklame.

Iako su se iz pivovare u početku ograđivali da je mjesto na kojem je postavljen plakat s „hladnim Lechom“ u Krakovu najbolje mjesto uz prometnu ulicu i šetalište uz rijeku Vislu, prijetnje političara ipak su urodile plodom i jučer je počelo skidanje reklamnog panela visokog deset metara. Međunarodni pivovarski koncern ispričao se političarima i svima čiji su “osjećaji mogli biti povrijeđeni.“

Ključne riječi

Komentara 2

LJ
Lastan_Jr
12:41 03.08.2010.

Nema bolje reklame nego kad ti se politicari ili crkva pocnu bunit oko toga....mozes im samo zahvalit!!!

DU
Deleted user
17:30 02.08.2010.

Koja je razlika između pive i punice? Nema razlike. I jedno i drugo prija jedino kad je hladno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije