Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE KRITIČNO

Hladna zima u sedam dana odnijela 100 života u Ukrajini

Nezapamćena studen odnijela 137 života u Europi i Japanu
AFP/PIXSELL
03.02.2012.
u 13:53

Temperature koje su se spuštale i do 35 stupnjeva ispod ništice odnijele su više od stotinu života

Više od stotinu ljudi preminulo je od posljedica smrzavanja u posljednjih tjedan dana u Ukrajini, objavila je vlada u Kijevu. Zbog jake zime i niskih temperatura kritično je u cijeloj srednjoj i istočnoj Europi, no u Ukrajini su posljedice najteže. Stradali su većinom beskućnici, a beživotna tijela njih 64 pronađena su na ulicama, prenio je BBC.

Bolnice su diljem zemlje pretrpane jer su tisuće promrzlih bile prisiljene potražiti liječničku pomoć zbog ozeblina i hipotermije. Pretpostavlja se da će situacija biti alarmantna i ovog vikenda jer je najavljeno da će se temperature spuštati i do 32 Celzijeva stupnja ispod ništice. Vlasti su zatvorile obrazovne ustanove te osigurale uvjete za rad i grijanje više od 3000 prostorija za prihvat beskućnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije