Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTICANJE MRŽNJE

HKS traži reakciju ministra vanjskih poslova na zadnju provokaciju navijača Crvene Zvezde iz Beograda

Vukovar
Foto: Youtube Screenshot
27.01.2017.
u 18:31

Sudionici ovog zbivanja i organizatori, kao i srbijanski državni vrh, koji nije smatrao potrebnim osuditi ovakvo ponašanje navijača

Hrvatska konzervativna stranka (HKS) oglasila se javnosti priopćenjem za javnost u kojem su najoštrije osudili provokaciju navijača Crvene Zvezde koji su na košarkaškoj utakmici Eurolige u četvrtak u Beogradu raširili veliki transparent s tenkom i srpskom zastavom na kojoj je ćirilicom ispisano ime grada heroja Vukovara.

- Smatramo da je ovo još jedna bezočna provokacija s tendencijom poticanja mržnje i vrijeđanja spomena na žrtvu Grada Vukovara.

Sudionici ovog zbivanja i organizatori, kao i srbijanski državni vrh, koji nije smatrao potrebnim osuditi ovakvo ponašanje navijača, očito zaboravljaju koji su se svi zločini činili s takvim tenkovima koji su cvijećem ispraćani iz Beograda prema Vukovaru.

Zaboravljaju da je u agresiji na Vukovar poginulo oko 2500 hrvatskih branitelja, ubijeno1500 civila, od čega 86 djece, prognano 22.000 Vukovaraca, da je 8000 branitelja završilo u srbijanskim koncentracijskim logorima, da se još oko 400 osoba vode kao nestale, da je na Ovčari ubijeno 260 ranjenika i civila a grad Vukovar potpuno razoren i sravnjen sa zemljom, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik Glavnog odbora stranke Draženko Kožul.

Dalje navode kako stoga očekuju odgovarajuće reagiranje hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, povlačenje hrvatskog veleposlanika iz Republike Srbije na konzultacije te upućivanje prosvjedne note državnom vrhu Republike Srbije i čelništvu Međunarodne košarkaške federacije s jasnom osudom ponašanja navijača i zahtjevom da se odgovarajuće kazne klub i navijači koji su nosili sramotni transparent. 

>> Opet provokacija iz Beograda: Pogledajte transparent Delija s tenkom iz Vukovara

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:45 27.01.2017.

Ministar ce reagirati za 10 dana kad dobije misljenje iz Brisela.

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
19:56 27.01.2017.

samo brisi u vrjeme pisanja vi mene brisete

PI
pinkec
23:26 27.01.2017.

Euroliga ne reagira jer nitko, pa bas nitko od tih silnih udruga za ljudska prava i tzv. nasih stranaka nema mu-Da tuziti ove mrzitelje za sirenje mrznje u Euroligi i posalje pismenu opomenu klubu i Srpskoj vladi, koja ovo podrzava. Nasi vrli politicari bi trebali malo vise cijenite zrtve i strogo osuditi i poslati tuzbe svima u Srbiji i izvan Srbije i traziti da se novcano i ponistenjm utakmica kazne ovaj njihov tim. Onda bi Hrvatska mogla reci da su pravi ljudi u strankama, koji zbilja vode racuna o svom narodu, koji im je dao mandat i place za isto. Ovo je vrlo upitan primjer za ostale Eurolige!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije