Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŠKOLE NISU ZAKINUTE'
Povratak na članak

Hitrec o aferi New York: Nije plaćeno novcem namijenjenim za nabavu opreme, krede...

Govoreći o promjenama koje se uvode u obrazovni sustav kazala je da su ravnatelji pozvani sudjelovati u izmjenama, ali da se većina njihovih prijedloga ne uvažava

Komentari 8

DD
ddh
18:39 27.02.2020.

"Nije plaćeno novcem namijenjenim za nabavu opreme, krede.." kaze Hitrec. Ali i ti novci su novci poreznih obveznika, koje su skole dobile za nesto drugo, a ne za luksuznaa putovanja u New York. Pa onda ti "ravnatelji" dobivaju za taj put razonode i uzitka jos i dnevnice. Ali to nije nista novo. Nigdje niti u jednom segmentu nema toliko korupcije kao u t.zv. prosvjeti. A spica su t.zv. "maturalna putovanja" koje organiziraju "brizne" profesorice. Prvo vode mlade u mondene destinacije, poput Barcelone, Venecije i Beca, za koja putovanja roditelji cesto podizu i kredite, da bi "profesorice" koje ta putovanja predlazu imale putovanja uzitka, dobivale njihova putovanja placeno od skola, dobivale dnevnice i dobar besplatan provod. A vrlo cesto su tu i provizije od putnickih ne agencija, nego organizatora, jer dobiti proviziju od agencija je relativno tesko. Pa je tako i ona "profesorica" vodila mlade na karneval u Veneciju, u Veneciju gdje nema kreveta ispod 100€ na noc u cetverokrevetnoj sob u nekoj derutnoj kucii i gdje kava stoji izmedju 15 i 25€. I na kraju to je ta ista grupa koja je prije par mjeseci strajkala, jer da su podplaceni, da su skoro gladni i da im se oduzima dostojanstvo. Dostojanstvo od Venecije do New Yorka.

VL
JD
John Doe Jr.
17:40 27.02.2020.

nego plaćeno novcem namijenjenom za nabavu novih računala

VL
Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
18:00 27.02.2020.

Di ima gazda, tu nema ni New York na firmin (gazdin) račun! Prije tri mjeseca su se prosvjetari digli na zadnje noge, a sad ovo! Ovu državu (narod) stvarno sišu svi po redu, od onih koji su je "stvorili", pa do zadnjega koji je na državnim jaslama....

VL
GE
generacija57
17:46 27.02.2020.

Sve je to narod platio.

VL
DU
Deleted user
17:28 27.02.2020.

Ravnatelji imaju veću vlast nego ministri... nitko njima ništa ne može. U normalnim zemljama takva ideja se ne bi ni izrodila a kamoli realizirala.

VL
ČR
črnamatizemla
18:16 27.02.2020.

Stručno su se proveli i zabavili od novaca za koje su trebali svoje djelatnike slati na stručno usavršavanje, po mogućnosti u tuzemstvu ili nekoj zemlji čiji obrazovni sustav ima dodirnih točaka s našim.

VL
SM
Smoking
20:06 27.02.2020.

Kaj ova sere. Haloo u svakoj skoli postoji neka situacija koja se je mogla obaviti sa tom lovom i na kraju to je lova porezni obveznika.

VL
NV
novo vriijeme
17:45 27.02.2020.

Šta ste navalili na ove sirote profesore jednom odu na društveni račun odmah linč a hajdemo izvješće koliko djelatnika ministarstava putuje po svijetu svaki dan na slične edukacije. A tek Kolinda šta je radila svaki mjesec sa Pahorom svih pett godina nikada izvješta

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.