Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hitna raspisala natječaj, zaposlit će one koje su izvukli novinari!

Šišljagić je rekao da razne političke stranke, mediji i pojedini novinari dezinformiraju javnost, spominju nepotizam te kako on u funkciji župana koristi poziciju kako bi se zapošljavalo po toj liniji
14. veljače 2013. u 13:15 27 komentara 14 prikaza
hdssb, šišljagić (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL

Bez najavljene teme, samo uz naznaku izvanredne konferencije za medije koju je sazvao župan dr. Vladimir Šišljagić okupili su se novinari u Hitnoj medicinskoj pomoći Osječko-baranjske županije u Osijeku.

– Sazvao sam izvanrednu konferenciju jer me ravnateljica zamolila za malu pomoć, a vezano uz ugodno iznenađenje u ovim kuvertama. Vidjet ćete o čemu je riječ – počeo je župan zamolivši dvoje novinara da iz hrpe istovjetnih plavih kuverti izvuku svaki po jednu te ih odmah ne otvore.

– Posljednjih dana svjedoci ste histerije vezane za nepotizam gdje se koristi činjenica da je jako puno mladih nezaposlenih osoba – nastavio je Šišljagić te dodao kako "razne političke stranke, mediji i pojedini novinari dezinformiraju javnost, spominju nepotizam te kako on u funkciji župana, a u kojoj sada govori, koristi poziciju kako bi se zapošljavalo po toj liniji".

– Sazvao sam konferenciju da vidite kako izgleda kada se raspiše natječaj i otvori neko radno mjesto – objasnio je Šišljagić te nastavio:

– Hitna je raspisala natječaj za primanje u radni odnos bez zasnivanja radnog odnosa, odnosno zapošljavanje volontera uz potporu države za dva ekonomista za 1600 kuna. Javila su se 43 kandidata od kojih osmero nije ispunjavalo potrebne uvjete. S obzirom na to da njih 35 ima uvjete koji odgovaraju onima u natječaju, teško je izabrati koga zaposliti – rastumačio je on.

Dva imena koja su se nalazila u kuverti D. Š. i K. M. trebali bi kao pripravnici biti zaposleni u Hitnoj medicinskoj pomoći Osječko-baranjske županije.

>>'Odbijam podmetanja da HDSSB ima veze s poslovanjem ZZJZ-a'

KiK prosinac
PROMO
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super popuste!
  • ENTUZIJASTA:

    Tako bi trebalo birati i sve državne zaposlenike,članove Nadzornih odbora i apsolutno sve od smetlara do Predsjednika jer nitko nije toliko superioran svojim imenom i prezimenom da netko od četristo tisuća nezaposlenih ne bi njegov posao obavljao bolje!

  • ENTUZIJASTA:

    Osim toga,da su ova elita na vlasti bili imalo sposobni,hrpa nezaposlenih ne bi bila nezaposlena niti bi ljudi sa fakultetom radili za 1600,00 kuna.

  • ROBESPYER:

    I ravnateljica hitne Silvana Sabo čim je prešla u HDSSB dobila je to mjesto al neka Šišljagić kaže zašto su se svi Vrbošićevi zaposlili u "Vodovodu" bez natječaja i da nitko nezna a sad zove svu silu novinara kad se ... prikaži još! radi o nekom nebitnom mjestu za 1.600kn ,eto kao mi pošteni !!!