Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Hitler mrzio Židove jer mu je majka umrla u mukama?

Hitlerovu majku Klaru, koja je bolovala od raka dojke, liječio je židovski liječnik Eduard Bloch. Liječio ju je lijekom jodoformom koji je imao teške nuspojave
09. prosinca 2009. u 21:35 18 komentara 4802 prikaza
adolf hitler

Smrt majke Adolfa Hitlera mogla bi biti glavni uzrok njegove silne mržnje prema Židovima, piše njemački autor Joachim Riecher u svojoj novoj knjizi '9. studeni: Kako je Prvi svjetski rat doveo do Holokausta'. Hitlerovu majku Klaru, koja je bolovala od raka dojke, liječio je židovski liječnik Eduard Bloch.

Liječio ju je tada uobičajenim lijekom jodoformom. Lijek je imao teške nuspojave i majka je umrla u strašnim mukama što tada 18-godišnji Hitler liječniku nije mogao oprostiti. To je bilo ključno za njegov stav prema Židovima, prenosi britanski Telegraph.
- Hitler je u razgovorima s Josefom Goebbelsom  često znao reći kako su Židovi tuberkuloza svijeta, a sebe je vidio kao onoga koji će tu bolest izliječiti - piše Richer. Autor knjige datum 9. studeni vidi kao ključni datum za Hitlera. Toga datuma 1918. uspostavljena je Vajmarska Republika, 1923. Hitler je pokušao puč, a Kristalna noć odigrala se 9. studenog 1938.

Elipso

 • orisis:

  To s doktorom su stare stvari ,samo neznalice neo nacistichke butu ostale neznalice jer chitaju gluposti.Zashto primatima ne iskljuchuju elektriku?

 • Avatar dum-spiro-spero
  dum-spiro-spero:

  svasta koji komentari, vecernji kao al-kaida kamp.

 • silverback:

  Ma dosta je vec tog Hitlera, tih Partizana, Ustasa i ostalih ... IDEMO DALJE ... a da bi to mogli trebamo sto prije zaboravite sve te nametljivce i njihove \"stranke\" koje su sve dosle na vlast nasiljem ili prijevarom ...