Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hillary Clinton traži pomoć u smanjenju dugova

05.12.2008.
u 07:13

Buduća američka državna tajnica Hillary Rodham Clinton nastoji skupiti novac kako bi smanjila dugove nastale za vrijeme njezine predizborne kampanje, a zamolbu da joj pritom pomognu dobili su i donatori budućeg predsjednika Baracka Obame.

Jedan Obamin savjetnik izjavio je u četvrtak da su donatori novoizabranog predsjednika dobili zamolbu za donaciju Hillary Clinton, koja nastoji smanjiti svoje ogromne dugove prije nego što postane državna tajnica.

Obamin savjetnik otkrio je to pod uvjetom da ostane neimenovan, prenijela je agencija AP.

Nakon što bude imenovana državnom tajnicom Hillary Clinton neće više moći skupljati donacije, jer to zabranjuju američki etički propisi.

Ona i njezin muž, bivši predsjednik Bill Clinton, najavili su za 15. prosinca priredbu u New Yorku na kojoj namjeravaju skupiti novac u svrhu smanjenja dugova.

Voditeljica priredbe bit će America Ferrera, zvijezda serije "Ružna Betty". Ulaznice će stajati između 50 i 1.000 dolara.

U okviru akcije planirana je i prodaja dječje knjige autorice Kathleen Krull u kojoj se opisuju pojedinosti iz karijere Hillary Clinton.

U akciju se uključila i njezina majka Dorothy Rodham šaljući elektronsku poštu mogućim podupirateljima s molbom da kupe knjigu.

Početkom studenoga Clinton je dugovala 7,5 milijuna dolara za troškove kampanje za predsjedničkog kandidata, pokazuju podaci iz evidencije kampanje.

Najveći dio toga iznosa, oko 5,3 milijuna dolara, čini dug tvrtki Marka Penna, političkog stratega i dugogodišnjeg suradnika obitelji Clinton.

Hillary Clinton duguje tisuće dolara za izradu tiskanog materijala, najam opreme, telefonske računa i druge usluge.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije