Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povlačenje

Hillary Clinton još i danas sanja pobjedu nad Obamom

hillary clinton (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
18.10.2011.
u 19:32

Ako se sada i povuče, Hillary Clinton kandidirat će se 2016. godine za predsjednicu SAD-a.

Govori li američka državna tajnica Hillary Clinton istinu kad najavljuje povlačenje iz aktivne politike? Može li se vjerovati njezinim izjavama da je “pisanje i držanje predavanja te pomoć ženama u nerazvijenom svijetu ono što je sada najviše zanima” te više nema predsjedničke ambicije ili pak pravu istinu o budućoj karijeri bivše prve dame Amerike treba tražiti u znakovitoj poruci koju je izgovorila u razgovoru za televizijsku postaju NBC?

– Ljudi moraju pričekati da vide što će biti moj idući posao – rekla je, naglašavajući da je umorna i da voli doći vikendom kući u New York i ništa ne raditi.

Hillary Clinton dva je desetljeća u vrhu američke političke scene i može joj se vjerovati da je iscrpljena i vjerojatno zasićena ulogom ministrice vanjskih poslova u Obaminoj vladi, ali ta će žena, sve dok je živa, razmišljati o mogućnosti osvajanja Ovalnog ureda.

Hillaryno nezadovoljstvo

Prije godinu dana u američkim se političkim i lobističkim krugovima prepričavalo kako izvori bliski bračnom paru Clinton upozoravaju da će Hillary napustiti State Department i baciti Obami rukavicu kako bi zbog neuspješne gospodarske politike i neispunjenih predizbornih obećanja odustao od utrke za drugi predsjednički mandat. Govorilo se da Hillary sve teže podnosi Obamine naredbe, da se žali kako predsjednik ne poznaje dobro vanjsku politiku, da je isključivo njezinom zaslugom Amerika vratila dominaciju na vanjskopolitičkom polju te da nema volje ni vremena svakodnevno educirati Bijelu kuću o odnosima snaga u svijetu.

Šaputanja o Hillarynu nezadovoljstvu otišla su tako daleko da su političkim kombinatorikama skloni analitičari i novinari tvrdili kako bi njezinu kandidaturu za predsjednicu mogli podržati i republikanci koji prije godinu dana nisu imali na vidiku ni jednog karizmatičnog kandidata, a sudeći prema trenutačnoj situaciji, ni sada nemaju nekoga tko bi mogao glatko pobijediti Baracka Obamu unatoč svim njegovim nedostacima. Clinton je ostavila otvorenom mogućnost da njezina kći Chelsea krene roditeljskim stopama.

Imat će 69 godina

Hillary Clinton 26. listopada napunit će 64 godine. Bude li održala riječ i preskočila predsjedničku kampanju 2012. kako bi Obama mogao dobiti još jedan mandat u Washingtonu, dobri poznavatelji političkog stila obitelji Clinton ne isključuju mogućnost da se kandidira na izborima 2016., kada će imati 69 godina.

“Hillary ne zna gubiti, Clintoni ne priznaju poraz, oni se primire i onda se opet vraćaju snažniji nego prije”, samo su neki od komentara u Washingtonu nakon objave informacije da se Hillary povlači iz politike jer u tu vijest gotovo nitko ozbiljan ne vjeruje.

Komentara 13

Avatar flegmatik
flegmatik
21:36 18.10.2011.

\"Govori li američka državna tajnica Hillary Clinton istinu ...\"? Političar, po definiciji, ne govori istinu.

Avatar My Style
My Style
23:56 18.10.2011.

Ne daj Boze da se to desi- Klintonovi su stetocine i ziva katastrofa i za SAD i za svet!!

OB
-obrisani-
20:44 18.10.2011.

Hilary Clinton je bila predvidjena da bude novi predsjednik USA ali svojim glupm izjavama ona je sama sebe pobijedila.Obama je bio izabran da samo odglumi protukandidata pa su nasli crnca da privuku i crnce.Ali tada je Obama ni kriv ni duzan bio izabran,iako on ne zna kako to raditi a nema ni veza savjetnika ni moci kao Hilary.Zato nadam se da ce Hilary biti novi predsjednik Amerike,ali da nikad vise nece reci da ce sravniti Iran sa zemljom ako darnu Izrael.Ako USA darne Iran USA ce biti sravnjeni sa zemljom,dovoljno je sto sami sebe unistavaju,pa nek se sjete Rimljana i Turaka koji su unistili sami sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije