Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao

Hidraulika Kurelja potpisala ugovor sa švedskim HIAB-om

'Zagorje, Donja Stubica, s potpisivanja ugovora između Hidraulike Kurelja i švedskog HAIB-a, snimio: Mladen Kukas'
''
15.03.2011.
u 15:09

HIAB je vodeći proizvođač dizalica koji je pouzdanog partnera prepoznao u Kurelji, svom najvećem hrvatskom kupcu

U prostorijama donjostubičke tvrtke Hidraulike Kurelja d.o.o. potpisan je ugovor o poslovnoj suradnji između te tvrtke i švedske tvrtke HIAB, odnosno Cargoteca, čiji je HIAB član. Riječ je o švedskom proizvođaču dizalica koji je do sada na hrvatskom tržištu bio prisutan preko zastupnika iz inozemstva, a prije četiri godine otvorio je i vlastitu tvrtku u Zagrebu.

Budući da ta tvrtka nije davala očekivane rezultate, HIAB je odlučio pronaći pouzdanog partnera koji će mu organizirati prodajnu i servisnu mrežu za cijelu Hrvatsku i prepoznao ga je u Hidraulici Kurelja, tvrtki koja je posljednje četiri godine i njihov najveći hrvatski kupac.

– Kada sam prvi put došao u Hidrauliku Kurelja prije godinu dana, bio sam impresioniran kvalitetom koju postižu. Znamo da je HIAB vodeći brend u svijetu u proizvodnji kranova. Želja nam je postojeći poslovni odnos podići na višu razinu, a krajnji je cilj da se što više naših kranova postavlja na kamione u Hrvatskoj i regiji – rekao je za potpisivanja ugovora Jürgen Wurzer, regionalni menadžer HIAB-a.

Osim njega, ugovor su potpisali vlasnik Hidraulike Kurelja Stjepan Kurelja i Dijana Spalatin, direktorica Cargoteca Hrvatska.

– Mi već gotovo dva desetljeća surađujemo s HIAB-om ugrađujući njihove kranove na naše proizvode. Možemo reći da kupujemo od 70 do 80 posto njihovih proizvoda u Hrvatskoj i logično je da su izabrali upravo nas za glavnog partnera. Najvažniji rezultat ovog ugovora jest to da se smanjuje broj posrednika između proizvođača i krajnjeg kupca. Vjerujemo da će rezultat biti veća konkurentnost na tržištu, odnosno jeftiniji proizvod za krajnjeg kupca – objasnio je Stjepan Kurelja svrhu potpisivanja ovoga ugovora o partnerskoj suradnji.

Na potpisivanju su bili brojni poslovni partneri Hidraulike Kurelja – predstavnici HEP-a, HŽ-a, HAC-a, Zagrebačkog holdinga, državnih ministarstava, nekoliko autokuća i drugi.

Ključne riječi

Komentara 4

RB
Rastu Brojke
14:17 16.03.2011.

Bravo!

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
22:40 16.03.2011.

bravo x 2 !

MM
mmmmm
12:41 17.03.2011.

Tako treba. Izvrsno. Samo ne dopustite da se politika umiješa u vaše uspješne poslovne poteze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije