Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li moguća zastara privukla na ročište protiv Dinamova čelnika Hrvatski helsinški odbor?

HHO na suđenju Zdravku Mamiću

16.01.2009.
u 18:17

ZAGREB – Hrvatski helsinški odbor zainteresirao se za proces Zdravku Mamiću, optuženom zbog uništavanja službene isprave i prijetnje Miljenku Mesiću, vjerojatno zato što mu se smiješi zastara, pa je je predstavnik HHO-a jučer bio na ročištu u Općinskom kaznenom sudu.

Mamiću je to treće ponovljeno suđenje zbog incidenta iz 2003. kada je, tvrdi tužiteljstvo, priprijetio bivšem pročelniku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša zbog negativnog mišljenja zavoda o gradnji Mamićevih nebodera.

Ako sutkinja Rahela Sakač uspije u veljači privesti suđenje kraju, što se čini izglednim, bit će zanimljivo vidjeti hoće li Županijski sud uspjeti donijeti pravomoćnu presudu prije zastare u travnju. Lani je viši sud ekspresno – za manje od tri mjeseca – ukinuo osuđujuću presudu Mamiću. Svjedoci Dragica Barišić, Borislav Doklestić, Ivica Fanjek i Niko Gamulin ostali su kod iskaza da na dokumentu na kojem je bilo negativno mišljenje zavoda o Mamićevim neboderima nije bilo žiga zavoda.

Mamić nije bio na ročištu jer i ne mora nakon što je iznio obranu. Krajem siječnja saslušat će se zadnji svjedoci te psihijatar Josip Zdunić koji će razjasniti sudu zašto je prvo zaključio da Mamiću treba neki oblik savjetovanja ili psihoterepije a poslije da mu treba obvezno liječenje.

Inače, Mamićevi su postupci dosad završavali ili oslobađajućom presudom ili pomirbom, pa je 2004. nepravomoćno oslobođen za to da je napao policajca, a postupak zbog protupravne naplate s Miroslavom Blaževićem završio je pomirbom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije