Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donacija

HGSS Vinkovci dobio opremu vrijednu 80.000 kuna

hgss
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
25.02.2015.
u 13:25

– Ova donacija je jedan nastavak suradnje sa HGSS-om. Želimo ih opremiti, a isto tako da prođu sve edukacije kako bi bili osposobljeni za sve eventualne probleme s kojima se susreću na terenu, rekao je Kelić.

Prema sporazumu gradova i Vukovarsko-srijemske županije, a sukladno Sporazumu o opremanju i osposobljavanju za period 2010.-2014., Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Vinkovci dobila je opremu vrijednu 80 tisuća kuna.

- Kompletno je opremljeno šestero ljudi za ljetne i zimske uvjete spašavanja iz vode. U ovoj opremi su dva kajaka koja su specifična za ona mjesta gdje se ne može priči i služe nam za pretragu, čamac za logistiku, komplet odijela za zimu i ljeto koji se sastoji od suhog odijela tj. vodonepropusnog, pod odijela, posebnih rukavica, sigurnosnog prsluka i kacige, rekao je pročelnik HGSS-a Vinkovci Zlatko Becić. O donaciji je govorio i dožupan Zlatko Kelić, koji obnaša i dužnost županijskog načelnika Stožera za zaštitu i spašavanje, istakavši kako su nakon prošlogodišnjih poplava shvatili je službi poput HGSS-a neophodna oprema koja može odgovoriti svim problemima koji se mogu pojaviti na terenu.

– Ova donacija je jedan nastavak suradnje sa HGSS-om. Želimo ih opremiti, a isto tako da prođu sve edukacije kako bi bili osposobljeni za sve eventualne probleme s kojima se susreću na terenu, rekao je Kelić. 

>> Vinkovački pripadnici HGSS pronašli izgubljenog 74-godišnjaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije