Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALA JUNAKINJA

HGSS se oprašta od belgijske ovčarke Lune, sudjelovala je u brojnim akcijama spašavanja

HGSS
09.01.2022.
u 20:50

Odlazak vrijedne članice tima HGSS izazvao je lavinu posljednjih želja i tužnih pozdrava.

Jutros smo ostali bez još jedne njuškice HGSS-a U svojoj 12. godini života uginula je belgijska ovčarka Luna, potražni pas HGSS Stanice Dubrovnik, nositeljica službene značke broj 037 - objavila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) na Facebooku. 

Naveli su da je Luna oštenjena 4. travnja 2010. godine, a licencu potražnog psa je položila 28. travnja, dvije godine kasnije. 

- Od tada je sudjelovala u brojnim potražnim akcijama na području Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Posljedne godine života provela je u zasluženoj mirovini. Lunin vodič iskreno zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomagali u njihovom radu i školovanju, a Luni jedno veliko hvala na svim lijepim zajedničkim trenucima provedenim radeći ono što volimo - pomažući onima kojima je naša pomoć potrebna - naveli su. 

Odlazak vrijedne članice tima HGSS izazvao je lavinu posljednjih želja i tužnih pozdrava. 

- Svi odlasci zauvijek su tužni, ali kad ode pas-čovjek tuga je pregolema, spokojno spavaj Luna, sućut i podrška vlasniku - navela je jedna žena

- Luna mirno spavaj. Bila si čovjek. Hvala na svemu sto si napravila. Sućut tvom vlasniku i svima koji su te poznavali i voljeli - navodi se u drugom komentaru. 


 

Komentara 9

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
23:11 09.01.2022.

Ako je pas oštenjen 2010. godine onda nema 12 godina jer se pasje godine drukčije računaju ! Ovisno o veličini psa za tih 12 godina pas bi imao 64,69 ili 77 godina, ovisno u koju veličinsku kategoriju spada. Pas preko 25 kg što ovaj svakako jest, spada u velike pasmine pa možemo reć da je lijepe ( 77 ) dočekao godine

NO
nogogaz
21:57 09.01.2022.

Polako! U Bibliji uci božji nauk, kako pas nema duše! Bog je dušu poklonio samo nama, ljudima!

Avatar alien79
alien79
22:30 09.01.2022.

Jel ostavila djecu zasobom? Daj bože da dobro prođu na ostavinskoj.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije