Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE POTVRDA

HGSS ponudio pomoć u spašavanju speleologa iz jame u Poljskoj

HGSS
HGSS
21.08.2019.
u 10:21

Poljski spašavatelji došli su do mogućnosti pristupa alternativnim putem, no zbog uskih prostora potrebno je napraviti veliku akciju proširivanja kanala koja bi mogla potrajati danima.

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) ponudila je pomoć poljskim kolegama u spašavanju dvoje speleologa koji su od prošlog petka ostali zarobljeni u jami “Jaskini Wielkiej Śnieżnej” na dubini od 500 metara. HGSS je objavio na svojim stranicama kako dvojica njihovih članova, od kojih je jedan predsjednik Europske speleospasilačke asocijacije ECRA-e, aktivno komuniciraju sa sudionicima akcije kako bi donijeli najbolju odluku u najkraćem mogućem roku.

 "U tijeku su pripreme za napuštanje zemlje koje se provode u suradnji s MUP-om te se čeka potvrda poljske službe spašavanja kako bi ekipe mogle krenuti u Poljsku", kažu u HGSS-u.

 Navode kako je tijekom boravka u jami, dvoje od ukupno šestero speleologa na dubini od 500 metara od ulaza ostalo zarobljeno vodom koja je ispunila kanal koji vodi prema izlazu.

 Poljski spašavatelji došli su do mogućnosti pristupa alternativnim putem, no zbog uskih prostora potrebno je napraviti veliku akciju proširivanja kanala koja bi mogla potrajati danima.

 "Hrvatska gorska služba spašavanja, kao članica ECRA-e (European Cave rescue Assotiation), ponudila je pomoć poljskim kolegama u vidu specijaliziranih spašavateljskih modula, ekipa za proširivanje uskih kanala, ekipa za speleospašavanje i ekipa za speleoronioce", ističu u HGSS-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije