Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pune ruke posla
Povratak na članak

HGSS-ovci spasili nekoliko turista: Na Biokovu su se izmijenila četiri godišnja doba

Prvo su oko 16.35 preko centra 112 dobili dojavu da se troje mladih stranih državljana izgubilo na Biokovu te da ih je uhvatilo jako grmljavinsko nevrijeme

Komentari 5

Avatar Psychlist
Psychlist
10:16 29.07.2019.

Da, na žalost vjerujem da dok čovjek ne doživi na vlastitoj koži takvu ugrozu ne može niti shvatiti u što se upušta, zato će uvijek biti onih koje treba spašavati... Kad jednom čovjek doživi oštre vremenske uvjete u planini bude mu zaista brzo jasno čemu sva ta upozorenja. Recimo ledeni vjetar sa snijegom čije udare doslovno ne možete izdržati dulje od nekoliko minuta a da se ne počnete doslovno lediti. Tu nema stajanja ni mirovanja pa stoga nekakva ozljeda u takvim uvjetima praktički znači već borbu za život.

VL
FE
fefellerunt
11:24 29.07.2019.

Smatram da bi GSS-ovci osim upozorenja o prikladnoj odjeći , trebali poticati da se u nevolji ne ustručavaju nazvati ih, ovdje smatram srećom po čehe, što ih je nazvao poljak, pa su naletjeli na njih, a još važnije je dae da po tom vremenu nisu negdje nastavili tumarati, te se izgubili , poskliznuli i na kraju promrzli, Biokovo je tipična planina "varalic,a tako blizu a tako daleko", gdje se sudaraju tri klime, težak kamenjar pri kojemu se lako skrene sa puta , put od makarske do Svetog Jure mnogima teži nego na Triglav . Kad čovjek krene sa +35°C prema točki koju vidi i ne izgleda jako daleko , ako je neiskusan, ne očekuje da ga tamo može dočekati 0°C . Kao tzv turistička država nebi trebalo samo omogućavati brtijašima i apartmanđijama bogaćenje uz prodaju ulaznica u NP i ležaljke na moru, nego i malo obogatiti ponudu kretanja po planinama , posebno ponudu planinarskih domova.

VL
DU
Deleted user
10:47 29.07.2019.

I koliko su za to platitli????

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.