Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
supruga se zabrinula

HGSS-ovci na Pelješcu traže nestalog turista iz Slovenije

gss spašavanje (1)
Stipe Božić, Goran Gabrić
14.07.2012.
u 10:02

Danas bi se HGSS-ovcima trebali pridružiti svježi potražni psi i timovi iz Splita, Dubrovnika, Makarske i Šibenika, kaže V. Prizmić

I ovo ljeto HGSS ima pune ruke posla. U tijeku je potraga za nestalim slovenskim turistom Miroslav P. (68) koji se zaputio na vrh Sveti Ilija iznad Orebića no nije se vratio. Za Slovencem se traga od petka, izvijestio je Vinko Prizmić.

Miroslav P. ne javlja se na mobitel, a policiju i GSS alarmirala je njegova supruga.

- HGSS je cijelu noć pretraživao planinske putove, ali i plaže. Na planinu su najprije poslane tri ekipe  HGSS-a i potražni psi, a kasnije je stigao i helikopter, no muškarca nisu pronašli. 

Do sada su pripadnici HGSS-a kojima su se priključili i pripadnici policije i vatrogasaca DVD Orebić pretraživali planinu i pristupe Svetom Iliji, no na žalost još uvijek bez rezultata. Danas bi se HGSS-ovcima trebali pridružiti svježi potražni psi i timovi iz Splita, Dubrovnika, Makarske i Šibenika, kaže V. Prizmić.

Lociranje nestale osobe izvan urbanih sredina za spasioce je misterij jer se ne zna u kojem se pravcu nestali turist mogao kretati, zbog čega je prostor kojeg treba pretražiti mjeri tisućama hektara . Radi se o vrlo nepreglednom i opasnom terenu, s brojnim liticama, škrapama i gustom vegetacijom.

Na Sv. Iliji do sada je bilo dosta nesreća izvan uređenih staza s fatalnim ishodima koje su iziskivale višednevne potrage, napominju spasitelji.

Sjećaju se potrage za nestalim Australcem Johnom Andrew Modistachom u ljeto 2005. godine u kojoj je angažirano na stotine gorskih spašavatelja, a koju su upamtili kao jednu od najiscrpljujućijih potraga.

Komentara 5

GE
geichi
12:01 14.07.2012.

Pouka (po ne-znam-koji-put): NIKADA ne idi sam planinariti, pa makar i na "manje brdo" -- u društvu je uvijek zabavnije i SIGURNIJE, pa makar cijelim putem šutili ako želiš mir i tišinu.

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
12:59 14.07.2012.

To je EUjanez u potrazi za Mojcom koja je odlepršala sa ,,Galebom,,!!

Avatar bodavica
bodavica
13:06 14.07.2012.

tog subjekta ne treba uopće tražiti uostalom tko ga je tjerao da ide tamo gdje ne treba i gdje ne pozna teren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije