Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ

HGSS izdao niz upozorenja: 'Ne budi Tuljan, prihvati upozorenja svih službi'

Gra?ac: HGSS-ovci evakuiraju gra?ane nakon izlijevanja rijeke Otu?e
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
17.05.2023.
u 10:52

HGSS je angažiran na brojnim poplavljeni područjima na kojima pomaže stanovništvu. Brojni njihovi pripadnici su na terenu i kontinuirano između ostalog upozoravaju na oprez, te pozivaju 'avanturiste' da ne iskorištavaju situaciju s nabujalim rijekama, jer bi to moglo biti izrazito opasno.

'Dojavilo nam da mnogi avanturisti planiraju iskoristiti ove vremenske “prilike” za rafting i slične aktivnosti na vodi…nemojte biti “TULJANI” i prihvatite upozorenja svih službi'', piše HGSS na svom Twitter profilu. Njihovi pripadnici već nekoliko dana pomažu stanovništvu poplavljenih područja i ulažu velike napore kako bi štete bile što manje. 

Na Twitter i Facebook profilu objavili su niz upozorenja, a među njima i ovo - ' S obzirom na aktualne informacije u pogledu vremenske prognoze i vodostaja, molimo vas da ne budete kao ovaj tuljan i sve svoje aktivnosti na vodi odgodite za ljepše vrijeme.'

U utorak su na svom Facebook profilu objavili i upozorenje na opasnost raftinga na Cetini s videom koji prikazuje podivljalu rijeku. 'Rafting dionica na Cetini iznimno je opasna. Dok se trenutni vodostaj ne spusti uputno je obustaviti komercijalne spustove. Trenutačno stanje na dionici raftinga od Pavića mosta do Radmanovih mlinica je zabrinjavajuće. Zbog visokog protoka vode i iznimno jakih slapova u predjelu Studenaca dionica se trenutno smatra iznimno opasnom!

Zbog povišenog vodostaja raftovi bi zahvaćali krošnje stabala, a već sada je prolaz raftom nemoguć na nekim dionicama. Posebice opasni su brzac je Javornica i susjedni brzaci', napisali su uz video. 

HGSS posebno upozorava i na vožnju automobilima u uvjetima koji vladaju na poplavljenim područjima, te i oko toga objavljuju niz obavijesti. 'S obzirom na trenutnu situaciju s poplavama i bujicama, želimo podijeliti nekoliko ključnih uputa za vašu sigurnost: pripremite se za evakuaciju i prikupite nužne potrepštine, ne pokušavajte preći poplavljena područja - to je izuzetno opasno, u slučaju bujica, potražite visoko mjesto i ostanite informirani, nakon poplave, nemojte se vraćati domovima dok ne dobijete službeno odobrenje.

'Ceste pod naletom bujice mogu biti prepune rupa ili ostati bez sloja asfalta. Tada i poznati putevi skrivaju zapreke koje mogu biti pogubne. Stoga, ne idite automobilima po poplavljenim cestama. Ne zaboravite da se 50 % nesreća sa smrtnim ishodom u poplavama događa upravo u automobilima', navode u nizu upozorenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije