Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Auti za Vidoševića

HGK je prvo kupio Mitsubishi pa Land Rover, a zatim Mercedes

nadan vidošević (1)
Dalibor Urukalović/PIXSELL
30.10.2013.
u 07:49

Predsjednik HGK uvijek je na raspolaganju imao raskošnu limuzinu za poslovne potrebe, a to su bili automobili poput BMW-a 7, Audija 8 ili sadašnjeg Mercedesa CLS

Kad je predsjednik HGK Nadan Vidošević kupio zemljište u Gorskom kotaru na kojem je izgradio svoje šumske dvore, sredinom 2000-ih, Komora je počela kupovati skupocjena terenska vozila kako bi Vidošević odlazio na svoje privatno gradilište kod mjesta Hlevci.

Ima i luksuznu limuzinu

Tvrde to Večernjakovi sugovornici iz HGK i dodaju da je za te Vidoševićeve privatne svrhe prvo korišten terenac Mitsubishi Pajero, a onda je HGK kupio Land Rover, a zatim Mercedes terenac. HGK inače ne trebaju terenska vozila i jedina svrha njihove nabave bio je odlazak Vidoševića u Gorski kotar ili, ako je bilo potrebno, odvesti nekog majstora ili neke stvari na gradilište, kažu naši sugovornici.

Predsjednik HGK inače je imao na raspolaganju uvijek raskošnu limuzinu za poslovne potrebe, a to su bili automobili poput BMW-a sedmice, Audija 8 ili sadašnjeg Mercedesa CLS. Jedan od sugovornika ustupio nam je i fotografiju HGK-ova Mercedesova terenca koji je, nakon povratka s Vidoševićeva imanja, kad se ono gradilo prije nekoliko godina, dovezen u garažu poprilično blatan.

To je još jedan dokaz, kažu naši sugovornici, da je Vidošević resurse HGK koristio u privatne svrhe, i to na prilično bahat način.

Večernji je list nedavno pisao i da je službenim Passatima Gospodarske komore zaposlenica Komore Lj. K. vožena na Vidoševićevo imanje u Gorski kotar kako bi nadgledala radove.

Naši sugovornici kažu da su i kombiji Komore korišteni za radove na Nadanovim dvorima. Ali ne samo za to. Službenim automobilima Komore, kažu, prevožene su stvari iz Zagreba u Split, pa čak i Dubrovnik. Nekad bi to, primjerice, bile umjetničke slike, a nekad televizori.

Pršuti i bakalari

Vozači su također, tvrde upućeni, prije svake skupštine HGK razvozili okolo poklone za članove te skupštine, koja inače bira predsjednika HGK. A ti pokloni bili su pršuti, bakalari, ali i zlatnina. No naši sugovornici kažu da se nije samo Vidošević koristio službenim automobilima Komore u privatne svrhe. To su radili i ostali iz njegova okruženja, poput Zdenke Peternel, Vidoševićeve desne ruke, koja je završila u pritvoru zbog sumnje da je izvukla iz HGK 32 milijuna kuna. Vidošević nije odgovorio na pitanja koja smo mu poslali u vezi s korištenjem službenih vozila.

>>Sanader i Vidošević: Obrazovani, šarmantni, bogati i sumnjivi

Komentara 3

BI
biby2611
13:29 12.11.2013.

smisni su ovi istrazivacki novinari.Do jucer dok je Nadan hodao slobodan ni rijeci a sad kad je u przunu sve se objavljuje kao da smo mi budale .Mi to sve znamo a ko vi se pravite pametni sto ne objavite sada o Mesicu kad imate .UDA;;;;;;;;;;

Avatar Dorian Gray
Dorian Gray
21:12 12.11.2013.

Hobotnica (lat. Octopus) je mekušac iz razreda glavonožaca. Ima 8 krakova. Hobotnica je odlično prilagođena životu lovca, ali i plijena, jer ima tajno oružje. U tjelesnim naborima krije vrećicu s crnilom koje ispušta kad želi zbuniti svoje neprijatelje. HDZ-ova hobotnica ima tisuće krakova, i umjesto vrečice s crnilom ima vreće crnog novca.Do sada znamo imena tri kraka. Fimi , HGK, HAC. Tražimo dalje. .................... preneseno.

Avatar Dorian Gray
Dorian Gray
21:41 12.11.2013.

Da li je to još jedna hrvatska narodna priča o vuku i magaretu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije