Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iran

Hezbollah uhvatio i pogubio obavještajce CIA-e?

CIA
22.11.2011.
u 17:33

Libanonska organizacija Hezbollah otkrila je mjesto sastajanja američkih agenata kao i internetske kanale komunikacije CIA-e

U Iranu i Libanonu Hezbollah je otkrio i uhvatio dvanaest obavještajaca CIA-e, a SAD sumnja da su do sada već pogubljeni, javlja abcnews.

Obavještajci CIA-e imali su dva zadatka: doznati informacije iz Irana i iz organizacije Hezbollah.

No u Beirutu je Hezbollah uspio uspješno podmetnuti dvoje svojih agenata američkoj CIA-i, a oni su zatim doznavali i prenosili informacije matičnoj organizaciji.

Doznali su tako za pizzeriju u kojoj su se sastajali CIA-ini agenti te su identificirali dvanaest američkih obavještajaca.

U otprilike isto vrijeme Hezbollah je otkrio tajne internetske kanale kojima su komunicirali američki špijuni.

Na iranskoj televiziji vođa Hezbollaha Sayyed Hasan Nasrallah još je u lipnju otkrio da su dvojica visokopozicioniranih članova Hezbollaha bili CIA-ini špijuni, dok je u svibnju iranski ministar obavještajnih službi Heidar Moslehi da kako je 30 američkih i izraelskih obavještajaca otkriveno u Iranu.

Jedan bivši CIA-in dužnosnik kazao je da su obavještajci mogli pretpostaviti da će biti otkriveni jer nije praksa da se nalaze više puta na istom mjestu, no zbog lijenosti i opuštenosti to su ovaj put u činili. Drugi pak američki obavještajci kažu da je rizik dio posla.

Ključne riječi

Komentara 127

OB
-obrisani-
06:13 23.11.2011.

ha,ha ovo svakako pogledati Russian News Anchor Gives Middle Finger Salute While Mentioning Obama - video

OB
-obrisani-
06:16 23.11.2011.

ma kakvi tajni agenti . Mi smo najveca demoNkracija na svijetu. Sve je transparentno.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
16:20 23.11.2011.

\"stručnjače\" za Izrael - reci mi gdje se nalazi grobnica izraelskog proroka Daniela?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije