Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Heroji Ružica, Miro i Leon žele Thompsona za kuma

thompson311.jpg
Foto: Hassan Haidar Diab
18.07.2008.
u 00:30

Thompsona za kuma ili ništa od krštenja! - zavjet je koji su još 25. kolovoza prošle godine jedno drugome dali supružnici Ružica i Miroslav Horvat.

Toga se dana rodilo njihovo treće dijete i najmlađi heroj u obitelji heroja! Jer, otac Miroslav kao dragovoljac Domovinskog rata svoje je herojstvo dokazao još davnih 90-ih, a majka Ružica, nakon teške operacije ugradnje pacemakera u trudnoći, lani je proglašena Herojem godine.

Leon, preživjevši majčinu operaciju i rođen tjedan dana ranije sa samo 2670 grama - herojstvom se izborio za život. Nakon svega proživljenog, mlada je zagrebačka obitelj poželjela samo jedno - okruniti svoju sreću kumstvom s Markom Perkovićem Thompsonom!

Čestit i pristojan
- Thompsonu se divimo i kao čovjeku i kao nekadašnjem ratniku, ali i kao glazbeniku. On je za nas pojam herojstva i primjer kako bi se svaki čovjek morao ponašati. Čestit je i pristojan čovjek, koji nikada nije odlutao od svojih korijena, niti zaboravio svoju zemlju.

Ponekad se čini kao da je sam protiv svih. Stalno ga napadaju, ali on s lakoćom pronalazi put u ljudske duše. I upravo stoga što ponosno gleda ravno preda se već dugo ga želimo upoznati.

- Želimo mu odati priznanje, primiti ga kao prijatelja u naš skromni dom i zamoliti ga da nam ispuni najveću životnu želju i pristane biti krsni kum Leonu - kaže Miroslav objašnjavajući kako je došlo do obiteljskog zavjeta:
- Leon je, baš kao i njegova mama Ružica, heroj! On je bio u njezinu trbuhu kada su joj ugrađivali pacemaker i šanse za njegov život su bile klimave.

Kako su se oboje pokazali kao veliki borci, poželio sam da njihovu životnu sreću zaokruži također jedan odvažan i hrabar čovjek kao što je Thompson. Ružica je oduševljeno prihvatila moj prijedlog i tada smo se zavjetovali: Thompson ili nitko.

Supruga Ružica, koja je prije nešto više od dva mjeseca bila podvrgnuta novoj operaciji na srcu, s nadom kaže:

Sunce poslije kiše
- Thompsonovo kumstvo našem Leonu bila bi nam potvrda da se isplatilo proći kroz sve to. Bilo bi to sunce poslije duge kiše. Jer, otkad smo se u ratu zaručili, život nas je stalno stavljao na kušnju. Dok je Miroslav s Gromovima bio po sisačkom, petrinjskom i glinskom ratištu, ja sam kod kuće strepila od loših vijesti.

Vjenčali smo se odmah nakon rata, a tada su uslijedili moji problemi sa srcem, koji nisu bili odmah prepoznati, već sam dugi niz godina bila liječena od epilepsije. Jedina radost bili su mali Ivan i Tea, a tada s Leonom dolazi ona strašna vijest o mom srcu. Bilo je teško izdržati bez ikakvih tableta protiv bolova. Srećom, Leon je rođen živ i zdrav - kaže Ružica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije