Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe za mito

Hernadiju odgođen početak suđenja do daljnjega

Odgođeno suđenje Hernadiju
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
12.02.2015.
u 09:22

Kako Vrhovni sud do danas nije odlučio o žalbi Hernadijeve obrane, nisu stvorene pretpostavke za početak suđenja pa je današnja rasprava odgođena

Početak suđenja Zsoltu Hernadiju na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno je do daljnjega jer se spis nalazi na Vrhovnom sudu. Naime, obrana je na pripremnom ročištu zatražila da se kompletan spis i dokumentacija prevedu na mađarski, što je predsjednik sudskog vijeća Ratko Šćekić odbio smatrajući da se radi o preuranjenom zahtjevu.

Hernadijeva obrana na to se žalila pa je spis proslijeđen Vrhovnom sudu na odluku. Kako Vrhovni sud do danas o tome nije odlučio, nisu stvorene pretpostavke za početak suđenja pa je današnja rasprava odgođena.

Hernadi je prvi čovjek mađarskog MOL-a kojeg USKOK tereti da je bivšem premijeru Ivi Sanaderu dao 10 milijuna eura mita kako bi MOL preuzeo upravljačka prava nad Inom, iako na to nije imao pravo. U Hrvatskoj mu se treba suditi u odsutnosti jer su mu Mađari odbijali uručiti sudske pozive ili ga zamolbeno ispitati, pravdajući to svojim nacionalnim interesima

>> Suđenje Hernadiju počinje u veljači 2015.

>> Mađari vjeruju da mogu 'minirati' suđenje u RH

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
09:47 12.02.2015.

U kojoj i za koju državu suci ovog suda rade?

OB
ObrenM
14:32 12.02.2015.

Zalosno je kad sudstvo radi po nalogu partije,a protiv svoje domovine.

JW
Jim West
09:40 12.02.2015.

Vrijeme je da suci koji su izručili Hrvate Perkovića i Mustača Njemačkoj objasne narodu koji ih plaća zašto nisu tražili izručenje Hernadija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije