Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tržište struje

HEP: U prvih 11 dana konkurenciji je otišlo svega 505 kućanstava

'15.10.2012., Koprivnica - Radnici koprivnicke ispostave HEP-a zavrsavaju strujnu mrezu kod prigradskog naselja Bakovcica, na koju ce se prikljuciti javna rasvjeta koju ce to prigradsko naselje napoko
'Marijan Susenj/PIXSELL'
13.07.2013.
u 23:20

U RWE Energiji kažu da su dosad potpisali više od 2000 ugovora za opskrbu električnom energijom za kućanstva, a u GEN-I-iju navode da imaju više od 5000 upita

Od početka srpnja i dolaska novih igrača na hrvatsko tržište električne energije za kućanstva pa do 11. srpnja, prema podacima HEP-a, svega je 505 kućanstava promijenilo opskrbljivača strujom.

U HEP-Operatoru distribucijskog sustava tako tvrde da su u prvih 11 dana ovog mjeseca zaprimili 862 zahtjeva novih opskrbljivača na temelju potpisanih ugovora o opskrbi. Od toga je prihvaćeno 505 ugovora jer su ostali imali neke manjkavosti poput pogrešne šifra kupca ili nedostatak odnosno netočan OIB kupca, navode u HEP-u.

No brojke koje navode u RWE Energija i GEN-I-iju, tvrtkama koje su ponudili nižu cijenu struje za kućanstva kad su počele nuditi svoje usluge u Hrvatskoj, drugačije su od HEP-ovih. Tako u RWE-u navode da dosad su sklopili oko 2000 ugovora dok u GEN-Iju ne navode broj ugovora nego samo kažu da su dosad dobili više od 5000 upita za sklapanje ugovora o opskrbi električne energije za kućanstva. U RWE-u pak na pitanje kako to da se njihove i HEP-ove brojke razlikuju kažu da postoji zakonski rok od 14 radnih dana unutar kojeg kupac može raskinuti ugovor bez obrazloženja tako da tek nakon isteka tog roka RWE Energija ugovore šalje HEP-u. RWE do kraja godine planira imati 17.500 kućanstava, a GEN-I 20.000.

>>HEP podnio zahtjev za smanjenjem cijena, struja jeftinija 7 posto?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije