Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
širenje plinskog poslovanja
Povratak na članak

HEP potvrdio obvezujuću ponudu za zakup LNG terminala, Inina ponuda iz prvog kruga i dalje vrijedi

U HEP-u napominju kako proizvodnja plina u Hrvatskoj pada, a infrastrukturna izoliranost u odnosu na postojeće međunarodne magistralne plinovodne spojeve nameće potrebu osiguranja diverzifikacije izvora plina

Komentari 4

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
16:48 21.12.2018.

U Lijepoj našoj ništa novo, već se sve odvija po standardnim slugeranskim adetima. Gradnja LNG terminala na Krku je samo u interesu našihih prekooceanskih gazda i MOL-a, jer prvi na takav način pokušavaju prodavatii svoj ukalupljeni plin, na jednoj strani i nastoje nanijeti štetu Rusiji smanjenjem prodaje njenog plina, na drugoj strani. Cijena takvog plina je skuplja nego svetog Petra kajgana, ali za to ne boli glava hrvatske slugeranske vlasti, jer će to sve svojom kožom platiti bezrepa dvonožna marva. Cijena električne energije i grijanja proizvedenih preskupim plinom skočit će do Neba, jer će MOL-ovci formirati svoju distributorsku cijenu i za naš jeftini plin, ne kao do sada prema nakupnoj GAZPROM-ovoj cijeni, već prema cijeni ukalupljenog plina, koja je za polovicu veća od prve. To će biti, pored ostalog "posljednji čavao na mrtvačkoj škrinji" Kutinske petrokemije, jer joj je i sadašnja cijena plina nepodnošljiva. U svakom slučaju Lijepa naša će postati prva ekološka država na svijetu, a njena bezrepa dvonožna stoka će preživljavati od pašenje trave i sakupljačkog gospodarstva. Kako dvonožni papkari i kopitari imaju na dispoziciji bezbrojne vjerodomoljubne igre, isti će, prateći iste, uživati u vegetarijanskoj ishrani i završiti (zbog stalnog posta) u Raju Nebeskom. Što se pak tiče vjerodomoljubnih dvonožnih glodara ovi će uživati u svojem zemaljskom Raju. Dakle najvjernijem stadu Hrvatskog Boga je osigurana svijetla budućnost, Raj na Zemlji ili na Nebu.

VL
Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
18:08 21.12.2018.

Mi vama stop tužbi vi nama ukapljeni plin 😉

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.