Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTEKLOG VIKENDA

MORH: Helikopterima hitno zbrinuto osam osoba

helikopter
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
07.07.2014.
u 12:47

U petak je iz Starog Grada sa Hvara prevezena tromjesečna djevojčica

Helikopterima Hrvatske vojske proteklog je vikenda hitno zbrinuto osam osoba, izvijestili su iz MORH-a.

Posade Eskadrile transportnih helikoptera bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja pet pacijenata do KBC Split te jednoj akciji traganja i spašavanja u Baškoj na Krku, od kojih su svi bili strani turisti na odmoru u Hrvatskoj.

U petak je iz Starog Grada sa Hvara prevezena tromjesečna djevojčica, dok su posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera sudjelovale u spašavanju tri osobe koje su prevezene do KBC Rijeka, i to  jedna osoba sa Raba te dvije osobe iz Lošinja.  

U subotu je posada ETH najprije krenula u akciju potrage i spašavanja u Bašku na Krku gdje je u koordiniranoj akciji zajedno sa pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja zbrinuta ozlijeđena turistkinja iz Austrije, nakon čega su posade hitnim letovima sa Hvara te iz Grohota sa Šolte prevezle dvoje stranih turista i jedno bolesno dijete.  

Akcije spašavanja pacijenata helikopterima HRZ i PZO ovoga vikenda završile su u subotu iza ponoći, kada je letom iz KBC Split do KBC Dubrava u Zagrebu u pratnji roditelja prevezen mladić.

>> Turisti svjedočili dramatičnom spašavanju Austrijanke iznad Baške!

Komentara 1

EP
epulon
20:09 07.07.2014.

Bravo osoblju HRZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije