Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez natječaja

Helga Jug dobila je zaposlenje nakon glasa za HSS-ov proračun

\'15.03.2010., Koprivnica - Helga Jug, SDP-ova clanica Zupanijske skupstine Koprivnicko-krizevacke zupanije.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
Marijan Sušenj/Pixsell
04.01.2011.
u 23:00

Nova referentica u Koprivnici ustvrdila da njen posao nema veze s glasom na skupštini.

Helga Jug, vijećnica Koprivničko-križevačke županije, koja je široj javnosti postala poznata nakon što je, zahvaljujući njezinu glasu, donesen županijski proračun za 2011. godinu, a time je koalicija HSS-a i HDZ-a ujedno zadržala vlast – dobila je posao.

Politička korupcija
Za proračun i spas vladajuće koalicije glasovala je kao vijećnica oporbenog SDP-a, na veliko iznenađenje svojih stranačkih šefova, koji su je promptno izbacili iz stranke i ustvrdili kako ju je suparnička strana "kupila", i to poslom.

Nakon skupštine, članovi vladajuće koalicije oštro su odbacili takve optužbe, a župan Darko Koren (HSS) kazao je da je skupština bila prezentacija demokracije.

– Helga je kod mene bila i prije i tražila posao, a kako je deset godina na zavodu, dao sam joj priliku. Zaposlena je na dva mjeseca bez natječaja, na što imam pravo, a u roku o 60 dana ću ga raspisati – kazao je ravnatelj škole Zdravko Sabolek (HSS), a isto je ponovila i H. Jug te ustvrdila da njen posao na mjestu referenta nema veze s glasom na skupštini.

Župan je rekao kako je čuo da je našla radno mjesto.

– Da se mene pitalo, podržao bih je, no o tome ne odlučujem ja, nego ravnatelj škole. Poklopilo se što je posao dobila baš nakon skupštine – kazao je on.

No Darko Ledinski, šef županijskog SDP-a, kaže da je ovo primjer političke korupcije.

– Nakon što je, kako ona tvrdi, po savjesti glasala za proračun HSS-a, ne treba puno mudrosti da se zaključi kako je njena savjest došla na naplatu s Novom godinom – kaže Ledinski.

Druga strana
Na skupštini je iznenađenje bio i Vlado Miklobušec (HDSS), koji se kao član koalicije vladajućih priklonio oporbi, na što je za trgovanje optužen i SDP.

– Dok su obilazili tuđa dvorišta, nisu pazili na svoje – kazao je Damir Felak (HDZ).

Komentara 31

WO
Wolf34
09:04 05.01.2011.

Pošaljite DORH-u, i svim institucijama pogotovo onima u Eu. Da vide razmjere korupcije i odnos vlasti koja potiče korupciju.

VO
Vorosmart
23:08 04.01.2011.

Još malo \'\'slučajnosti\'\' u političkom teatru apsurda banana-države.

Avatar tkozna
tkozna
23:36 04.01.2011.

okfoxy Šta mislis da su ovi koji su glasali za nju htjeli blokirati Županiju radi politikanskih interesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije