Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL

Helena Krišković i Hana Gomerčić pobjednice 'Cvjetića glazbe'

Cvjetići glazbe 2014.
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/6
09.06.2014.
u 14:04

Lana Bobek iz Trapara proglašena je „Najcvjetićem“ kao najsimpatičniji izvođač ove večeri.

Dvodnevni 22. Dječji tamburaški festival „Cvjetići glazbe 2014.“ okupio je u Pleternici tridesetak izvođača, a pratilo ih je više od stotinu tamburaša članova više dječjih orkestara i tamburaških sastava s područja Slavonije.

Prvoga dana, nakon što je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić otvorila festival, nastupili su mališani do 12 godina starosti među kojima je najbolja bila Požežanka Hana Gomerčić izvodeći pjesmu "Slavonijo, najljepša zemlja si ti", dok je drugi bio Borna Erjavec iz Pleternice s pjesmom "Zorica". Lana Bobek iz Trapara proglašena je „Najcvjetićem“ kao najsimpatičniji izvođač ove večeri.

Druge večeri  nastupilo je 18 solista starijih od 12 godina, pobjednica je Helena Krišković iz Drenovca s Škorinom pjesmom "Tako je Stipa volio Anu". Druga je Anamarija Mazal iz Buka (pjesma "Kao kap vode na dlanu"), te treća Leona Kaurinović iz Pleternice s pjesmom "Golube moj bijeli".

Nakon prve večeri humanitarnim nastupom Krunoslava Kiće Slabinca i Bekrija za stradale u poplavama na pleterničkom području prikupljeno je prilozima više tisuća posjetitelja  oko četiri tisuće kuna, a druge večeri, koju su vodili poznati glumac Kristijan Ugrina Kiki i Ena Lucić, nastupio  je Dječji puhački orkestar „Lipa“ iz Tuhelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije