Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program za Pantovčak: Andrija Hebrang izašao sa svojom ponudom pred hrvatske građane:

Hebrang: Tko nije vjeran svojoj stranci, neće biti vjeran ni biračima

Andrija Hebrang
05.11.2009.
u 18:46

Osim komentara na Bandića, dotaknuo se i Vidoševića te D. Primorca, koji je jučer izbrisan iz članstva HDZ-a.

– Tko nije vjeran svojoj stranci, neće biti vjeran ni svojim biračima – kratka je rečenica kojom je HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang jučer popratio ulazak u predsjedničku utrku bivšeg esdepeovca Milana Bandića.

Istu je poruku uputio i biračima koji razmišljaju o tome da daju glas bivšim članovima HDZ-a Nadanu Vidoševiću i Draganu Primorcu, koji u ponedjeljak ulazi na teren.

"Moja je imovina skromna"
Bivši je ministar obrazovanja, inače, jučer izbrisan iz članstva HDZ-a. Jagma za desnim biračima, koji bi inače u većini bili za HDZ-ova kandidata, poprimila je takve razmjere da ankete prognoziraju da su Hebrangove šanse da uđe u drugi krug minimalne. On, međutim, na jučerašnjem predstavljanju programa odgovara da se puno puta uvjerio da su ankete političko oružje. Kad god su naviještale njegov poraz, on je, kaže, bilježio pobjedu.

Hebrang najavljuje da će biti kreativan predsjednik te da neće samo kritizirati nego i predlagati rješenja. Za sebe kaže da je bolji od drugih kandidata zato što je dosljedan, ne mijenja stranku, a vrijednost njegove i suprugine imovine iznosi 50 posto od zbroja njihovih plaća u dosadašnjem radnom vijeku.

– Kod glavnih konkurenata imovina je znatno veća od zarade i nasljedstva koja su prijavljivali – kaže Hebrang.

Najavljuje da će aktivno pomagati Vladi.

Okupit će, kaže, najbolje domaće i strane stručnjake te, čim bude izabran, predložiti niz reformi. U izradi rješenja za gospodarske probleme držat će se načela da će Hrvatska postići bolji standard bez novih zaduživanja i rasprodaje obiteljskog blaga.

Inzistirat će, kaže, na tome da prioritet rada sigurnosnih službi bude razotkrivanje kriminala u gospodarstvu te da se raskinu veze s podzemljem. Založit će se za uvođenje jedinstvene porezne stope od 20 posto, tzv. flat tax, koja bi olakšala obračunavanje i poticajno djelovala na poduzetništvo. Da bi se olakšalo poslovanje, predložit će da se za početak doprinosi na plaću smanje od dva do pet posto, a da se razlika namiruje iz proračuna.

Iz NO-a izbacit će politiku
Radi učinkovitije borbe protiv korupcije, predložit će da se u javne nabave uključe javni nadzornici koje bi birali ugledni građani ili članovi udruga kao što je Transparency International. Hrvatsku gospodarsku komoru bi ostavio bez članarina i poslao na tržište da se bori za članove.

Iz upravnih i nadzornih odbora uklonio bi politiku te predložio da se sastav tih tijela ne mijenja s promjenom vlasti na izborima.

Ključne riječi

Komentara 19

MA
maticzel
19:47 05.11.2009.

Molim malo paznje: TUDJMAN! TUDJMAN!

MO
modrulj
20:06 05.11.2009.

Kreativan si sigurno... bio si ministar zdravstva koje si ostavio u rasulu, da bi kad si obolio isao se lijeciti u inozemstvo. Onda napadi na facebookovce i prijetnje tuzbama studentima koji su preko neta samo izrazavali svoje misljenje. Pa onda dizanje ruke za ovu odvratnu predaju teritorija pod ucijenom. A neke afere o nabavi opreme da i ne spominjemo. Ima nas koji ne zaboravljamo. Sjedi Andrija, nedovoljan 1

VO
vojnik
18:56 05.11.2009.

tko nije vjeran hrvatskoj državi taj nije vjeran biračima.miro tuđman moj predsjednik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije