Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEBRANG OTKRIO

Hebrang: Mirjanu i Brunu Sanader stalno su vozili HDZ-ovi vozači

\'10.12.2010.,Zagreb - Mirjana i Bruna Sanader izlaze iz  obiteljske kuce u Kozarcevoj ulici. Odsetale su u nepoznatom smjeru.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL\'
Željko Lukunić/Pixsell
22.12.2010.
u 21:00

– Taj primjer samo pokazuje da su u HDZ-u postojala dva paralelna sustava upravljanja – ističe Hebrang, koji tvrdi da se nije detaljnije raspitivao o kojim je to automobilima riječ.

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang otkrio je, gostujući u televizijskoj emisiji "Gledaj dalje" na televiziji Z1, još jedan način na koji su se bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader i njegova obitelj koristili stranačkom infrastrukturom. Kazao je kako su mu stranački vozači prije malo više od dva tjedna otkrili da su dva HDZ-ova automobila bila cijelo vrijeme na raspolaganju Sanaderovoj supruzi i kćerima. A on se, kaže, tijekom prošlogodišnje predsjedničke kampanje morao koristiti vlastitim automobilom.

Doduše, Sanader je lani za predsjedničke kampanje bio samo počasni predsjednik HDZ-a, i to dok je trajao prvi krug, a brzopotezno je izbačen iz stranke poslije pokušaja neuspjela stranačkog puča 3. siječnja. No Hebrang tvrdi da vozači nisu prijavljivali da se cijela obitelj Sanader koristi stranačkim automobilima u privatne svrhe niti su to evidentirali jer su se bojali, kako kaže, da ne izgube posao.

– Taj primjer samo pokazuje da su u HDZ-u postojala dva paralelna sustava upravljanja – ističe Hebrang, koji tvrdi da se nije detaljnije raspitivao o kojim je to automobilima riječ. No, dodao je, bio je šokiran pošto se otkrilo kakav je dvostruki život vodio bivši predsjednik HDZ-a.

Očito je ovaj najnoviji Hebrangov istup još jedan pokušaj aktualnog stranačkog vrha HDZ-a da se distancira od Sanadera i njegova načina vladanja, i u Vladi i u stranci. To potvrđuje i njegova izjava kako ostali čelnici stranke nisu bili upoznati s tim da se Sanaderova supruga i kćeri koriste stranačkim automobilima. No bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak dosta je nervozno reagirao na pitanje ima li spoznaja o tome da su se Sanader i njegova obitelj koristili stranačkim automobilima, kako tvrdi Hebrang.

– Zašto kod mene provjeravate nešto što je kazao Hebrang. Ako je to Hebrang rekao, to je sigurno tako – kazao je Jarnjak te podsjetio da on nije bio tajnik u vrijeme Hebrangove predsjedničke kampanje, ali jest dok je Sanader bio na čelu HDZ-a.

Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak na upit o kojim je automobilima riječ i koliko se dugo Sanaderova obitelj njima koristila kazala je da je stranka većinu automobila prodala.

Komentara 108

Avatar ljutatrava
ljutatrava
09:39 23.12.2010.

..dvostruka linja zapovijedanja-andrija uvijek tvrdi ono što ne može dokazati a svi vole naglasiti,fuj od čovjeka... i taj je trebao biti predsjednik HR.

PI
piccolo
17:40 24.12.2010.

fapica13...............ja nisam, ja sam Lesarov laburista

OB
-obrisani-
14:11 23.12.2010.

Šta reć !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije