Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žustra rasprava

Hebrang kritizirao Šprajca zbog smijanja u Dnevniku

hebrang
Žarko Bašić/Pixsell
12.07.2010.
u 15:25

Hebrangu smeta što je Šprajc za intervjua s premijerkom Kosor jedno hrvatsko poduzeće, a mislio je na Todorićev Agrokor, uzeo kao primjer najvećeg neplatiše i dužnika u državi.

Zakon o HRT-u doveo je očekivano do žustre rasprave u Saboru. Jedan od najžešćih bio je hadezeovac Goran Marić koji je jasno poručio da neće glasovati za Zakon ako u njemu ostane članak po kojemu će se članovi programskog vijeća birati na prijedlog HUP-a. – Nećemo valjda u vijeću imati one kojima plaćamo najskuplje impulse – poručio je Marić.

Nije mu jasno ni kakva je to javna televizija koja u svom programu daje više prostora suđenju Karadžiću i Šešelju nego hrvatskim generalima.

Posebno raspoložen bio je hadezeovac Andrija Hebrang koji je sipao kritike na račun voditelja Zorana Šprajca.

Hebrangu se nije svidjelo što se Šprajc u Dnevniku nasmijao nakon priloga o “jadnom Beograđaninu koji se u bujici borio za život”, a zasmetalo mu je i što je za vrijeme intervjua s premijerkom Jadrankom Kosor jedno hrvatsko poduzeće, a mislio je na Todorićev Agrokor, uzeo kao primjer najvećeg neplatiše i dužnika u državi.

– Da je to napravio u pravoj demokratskoj i pravnoj državi, platio bi odštetu – zaključio je. Hebrang je govorio i o Hloverki Novak Srzić.

– Čitam da je ovih dana Hloverka ponovno imenovana na jednu dužnost jer navodno pripada HDZ-u i da smo je mi postavili. Kao potpredsjednik HDZ-a mogu reći da Hloverku Novak Srzić ne smatram svojom – rekao je Hebrang uz objašnjenje da mu je kao kandidatu za predsjednika dala tek sedmo mjesto po minutaži.

A ne smatra je, dodao je, ni demokršćanskom opcijom kad sjeda u krilo ministru Ivanu Šukeru za vrijeme Otvorenog što je za Hebranga jednostavno nekulturno, a javna televizija, dodao je, ne bi smjela služiti za takve “sprdačine”.

Damiru Kajinu (IDS) u novom zakonu najviše pak smeta odredba po kojoj svi građani koji imaju priključak za struju moraju plaćati RTV pristojbu.

Dao je i primjer svog oca koji ima struju u štali s govedima da bi dokazao koliko je takva odredba u zakonu nelogična.

Cijela oporba dijelila je mišljenje kako je smanjenjem pretplate HRT-u 25 posto, sa 80 na 60 kuna, Vlada željela disciplinirati HRT.

– Ovom pretplatom zapravo se provodi politički diktat – smatra Kajin koji je uvjeren da HTV-u zbog svega prijeti kaos.

Komentara 166

Avatar vh1
vh1
10:21 18.07.2010.

Ako se dr. Hebrang u vladi može baviti pitanjima ekonomije i gospodarstva, onda se gospođica Vlatka Pokos može baviti knjiženošću. Radi se o tome da ona nije štetna za Hrvatsku.

KR
Kronika
20:32 13.07.2010.

Došel mi sused iz Austrije i rekel kak je njegov pajdaš bil hospitalizirani v nekšnoj hiši kaj oni zoveju Norhaus. I veli človek ve čist vredu. Pa kaj nebi mogel tak i gospon Hebrang sprobati tu metodu liječenja.

BL
Blender
13:32 17.07.2010.

Ma dali je to najveca izjava slavnog politicara. Kupi krpe i idi u , znas ti vec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije