Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan poslije

HDZ zahvalan Helgi Jug iz SDP-a na glasu za svoj proračun

\'09.12.2010., Koprivnica -Izvanredna skupstina HDZ-a na kojoj su se Damir Felak, Verica Rupcic i Darko Sobota osvrnuli na donosenje zupanijskog proracuna Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
Marijan Sušenj/PIXSELL
09.12.2010.
u 16:42

Zvonimir Mršić i Darko Ledinski lovili su u tuđim dvorištima, a da pritom nisu pazili na svoje - optužio ih je Darko Felak za pokušaj rušenja skupštine

– Bili smo ugodno iznenađeni kada smo vidjeli da je vijećnica SDP-a Helga Jug glasala za proračun za iduću godinu, no očekivali smo i više glasova oporbe – kazao je Damir Felak (HDZ), predsjednik skupštine Koprivničko-križevačke županije.

Što se kome nudilo

Felak, dožupan Darko Sobota (HDZ) i Verica Rupčić (HDZ) čestitali su joj što je prepoznala kvalitetan proračun koji je i prihvaćen zahvaljujući njoj. Optužbe oporbe da joj je za glas ponuđen posao nazvali su laži.

– Žao mi je što su iskoristili njezinu situaciju nezaposlene žene – kazao je pak Darko Ledinski, šef županijskoga SDP-a. Dodao je kako se Helga na svim sastancima složila s njima, da bi na kraju učinila suprotno.

– Rekla je da neće doći na skupštinu jer su joj djeca bolesna, no ipak je stigla samo na izglasavanje proračuna. Očito je čekala poziv – rekao je Ledinski.

Župan Darko Koren kaže da je skupština bila prezentacija demokracije jer je svatko glasovao po svom nahođenju, pritom misleći na H. Jug i Vladu Mikolobušeca (HDSS), koji je bio suzdržan i najavio odlazak iz koalicije s vladajućima.

– Oporbu ću samo pitati što je ona njemu ponudila da joj se prikloni. Razlika je u tome da mi znamo što su oni nudili, a oni za nas ne znaju ništa i s gnušanjem odbacujem takve optužbe – izjasnio se župan.

Ujedno je zahvalio vijećnici na glasu te dodao da će joj pomoći kad god će biti u mogućnosti.

U mojem dvorištu

– Gradonačelnik Zvonimir Mršić i Darko Ledinski lovili su u tuđim dvorištima, a da pritom nisu pazili na svoje – optužio ih je Felak, na što je Ledinski kazao kako "svaki hudi po sebi sudi".

Na upit hoće li H. Jug snositi sankcije, kaže da će biti nagrađena ili kažnjena.

– Mi je sigurno nećemo nagrađivati, a o tome odlučuje općinska organizacija – kaže on. Što se pak Mikloubušeca tiče, Rupčić tvrdi da nikada nije imao ideje ni prijedloge te da je razočarao birače, a Županiju košta 3550 kuna mjesečno.

 

 

Komentara 1

VI
vidovit
07:20 11.12.2010.

Prije Županijske skupštine nitko me nije pitao za mišljenje, a glasala sam po svojoj savjesti. Znala je kaj znači da se zaustavi \"krvotok Županije\"pacijent polako umire a ni jedan doktor mu nema ovlasti pomoći.Ta gospođa je zaslužila dobit Županijsku nagradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije